Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Οι γέροι έχουν μιά μεγάλη αξία, τις μνήμες τους...


Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη.

Οι γέροι εφόσον δεν έχουν ξεκουτιάνει , θυμούνται πράγματα τα οποία οι νέοι δεν τα έζησαν και τα οποία το σύστημα δεν θέλει να μάθουν . Θα σας γράψω τώρα ένα από αυτά , το οποίο μπορεί να αποδειχθεί και επίκαιρο. Ήταν τότε την περίοδο ( 63-65 ) που κυβερνούσε η Ένωση Κέντρου . Ένας βουλευτής της, ο οποίος υπήρξε και Υπουργός της κυβέρνησης του Βουνού είχε γίνει ο κύριος στόχος της συντήρησης. Με αφορμή αυτόν τον (κομμουνιστή;) βουλευτή, τα συντηρητικά κόμματα και ο τύπος τους , κατηγορούσαν τον Παπανδρέου ότι θα φέρει τον κομμουνισμό στην Ελλάδα και τελικά ο βασιλιάς με αφορμή και αυτό απέπεμψε τον Παπανδρέου από την πρωθυπουργία . 
Αυτόν τον (κομμουνιστή ;) βουλευτή όμως, σε λiγo τον κάλεσε ο βασιλιάς και του έδωσε την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση, για να γίνει πρωθυπουργός. Τον εξευτέλισε έτσι και αποκάλυψε στο πανελλήνιο ότι ήταν από πάντα , μέσα στον προοδευτικό χώρο, ένας πράκτοράς των Άγγλων και των ανακτόρων. Και μη νομίσετε ότι έκαψαν έναν πράκτορα τους, τον συγκεκριμένο ήξεραν ότι θα τον έχαναν σύντομα καθώς έπασχε από την επάρατο . 
Δεν γράφω ονόματα επειδή σέβομαι τους νεκρούς, εξάλλου η ιστορία δεν του χαρίστηκε. 
Γιατί τα θυμήθηκα όμως τώρα αυτά και τα έγραψα ; Για δυο λόγους ! Ο πρώτος είναι για να τονίσω στο λαό ότι τα πράγματα , δεν είναι πάντα όπως φαίνονται . Και ο δεύτερος για να θυμίσω στους πολιτικούς , αν τους ενδιαφέρει η υστεροφημία τους , ότι αφού παίξουν το ρόλο τους , το σύστημα δεν έχει κανένα ενδοιασμό τους κάψει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.