Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μια άλλη άποψη γιa τα Δημοτικά δρώμενα


Την παρακάτω επιστολή την λάβαμε στο e-mail μας. Πιστοί στην αρχή της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων  την δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια όπως είχαμε δεσμευτεί από πριν και χωρίς περικοπές. Το μόνο που προσθέσαμε και να μας συγχωρήσει είναι η εικόνα. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις του γράφοντος


Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρώ στο facebook μια συστράτευση όλων εναντίον της Δημοτικής Αρχής.  Μια παραφιλολογία  για το πώς δεν πετύχαμε το ιδεατό και συμβιβαζόμαστε με την υπάρχουσα κατάσταση.
  1. Μου προξενεί μεγάλη εντύπωση πως ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν την πολιτική καταγωγή του Δήμαρχου και κάποιων εκ των συνεργατών του.  Δεν τους ήξεραν πριν τις εκλογές.   Ο Δήμαρχος κάθε άλλο παρά ξεχωρίζει τους πολίτες σε «Έλληνες» και «Βάρβαρους». Το έχει αποδείξει καθημερινά με τις πράξεις του. Στον ορισμό των Αντιδημάρχων, στον ορισμό των προϊσταμένων των υπηρεσιών και καθημερινά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών που τον συναντούν για να τους δώσει κάποια λύση στα προβλήματά τους.  Αυτό ήταν γνώρισμα κάποιων άλλων που διοικούσαν μέχρι πριν λίγο καιρό. Προσπαθούν να ξαναδημιουργήσουν την μεγάλη «Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά Παράταξη» και κοιτούν πώς να μαζέψουν πίσω τον κόσμο και σπέρνουν ζιζάνια. Λες και η πολιτική τοποθέτηση του καθενός θα λύσει τα προβλήματα του τόπου μας. Λάθη γίνονται καθημερινά πάνω στον ενθουσιασμό. Κανένας αναμάρτητος..
  2. Ας γυρίσουμε λίγο πίσω. 1η Γενάρη του 2011
Ας θυμηθούμε ποια ήταν η υποδομή σε ανθρώπινο δυναμικό των παλιών Δήμων που σήμερα σχολιάζετε ειρωνικά.  Σε όλο τον Δήμο ένας υδραυλικός, ένας οδηγός και κανένας ηλεκτρολόγος. Στουπώσατε στις αναθέσεις. Εκτελούσατε  έργα φαντάσματα και βολεύατε τους δικούς σας. Χτενίσατε τους προϋπολογισμούς των παλιών Δήμων  και προχωρούσατε σε εκτέλεση έργων χωρίς να υπάρχουν λεφτά. Φέρατε στον Δήμο Δωρίδος χρέη 1.000.000€. Δεν οργανώσατε τις υπηρεσίες των Δήμων με προσωπικό όταν μπορούσατε. Συμβάσεις επί συμβάσεων για να τους έχετε στο χέρι. Πώς λοιπόν να ανταποκριθεί ο Δήμος στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, πώς να μαζέψει σκουπίδια πώς να καθαρίσει τους δρόμους. Και ζητάτε εξηγήσεις από την Δημοτική Αρχή για την σημερινή κατάσταση….
  1. Αναρτήσατε και κουίζ για τους ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου. Πόσους είχαν στους Δήμους που καταργήθηκαν?  Θα μου πείτε δύο. Τις υπερωρίες των υπαλλήλων και τα πρόσθετα καθήκοντά τους? Αυτοί που δούλευαν με παροχή υπηρεσιών στις εταιρείες? Πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για τις ιστοσελίδες των παλιών Δήμων? Αυτά δεν ήταν χρήματα. Δεν χρειάζεται στον Δήμο κάποιος νομικός?  Ο Συνήγορος του Πολίτη καθημερινά ασχολείται με υποθέσεις των παλιών Δήμων γιατί δεν είχαν την υποδομή για να στηρίξουν νομικά τις υποθέσεις τους.  Δεν έχει δικαίωμα ο Δήμαρχος από τον νόμο να απασχολήσει 4 συνεργάτες οι οποίοι αμείβονται με 1.100€ ο καθένας καθαρά τον μήνα?  
  2. Μιλάτε για δήθεν διαπλοκή στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ποιο είναι το μηνιαίο κόστος ενός απορριμματοφόρου? Πόσο στοιχίζει η συντήρησή του, τα καύσιμά του, τα ασφάλιστρά του κλπ. Πόση ώρα μπορεί να δουλέψει? Πόσα δρομολόγια μπορεί να πραγματοποιεί καθημερινά, Ποιο το εργασιακό κόστος των πληρωμάτων?  Από ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα χωρίς να είμαι και ειδικός πιστεύω Δήμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του καλοκαιριού θα χρειάζεται τουλάχιστον 15.000 έως 18.000€ τον μήνα για την περιοχή που δημοπρατείται.  Άλλωστε στον Δήμο υπάρχουν και μηχανολόγοι και οικονομολόγοι που μπορεί να κάνουν μια μελέτη για το κόστος.
  3. Μιλάτε για οφειλόμενα μεροκάματα στους προέδρους των χωριών. Μια συνήθεια την οποία εφαρμόζατε (το κοκαλάκι) για να κλείνετε τα στόματα και να βολεύετε καταστάσεις και θέλετε να την διαιωνίσετε. Κάποτε δεν πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την διαρχία? Προβλέπονται αυτές οι αρμοδιότητες από την νομοθεσία?   
  4. Στέλνετε μηνύματα ανώνυμα για το ποιοι μας κυβερνάνε. Αφήνετε υπονοούμενα για το ήθος των. Λέτε όμως την μισή αλήθεια. Το γεγονός ότι αυτοί έχουν αθωωθεί δεν το αναφέρετε πουθενά.

Και όλα αυτά μέσα σε οικονομική δίνη που μαστίζει την χώρα μας. Δεν θα σας επιτρέψουμε να γυρίσετε την κοινωνία πίσω για να πετύχετε την  ικανοποίηση των προσωπικών σας συμφερόντων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία
Με εκτίμηση
ΔιΑυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.