Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ,ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν τα πράγματα σε αυτή την χώρα, αν και το συμπέρασμα ήταν γνωστό εκ των προτέρων: Για όλα φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ αρχήν φταίει γιατί αντί να διπλασιάσει απλώς το ποσοστό του και να κάτσει στην γωνιά του να τσακώνεται με τις συνιστώσες του πήρε 16,7% και ήλθε δεύτερο κόμμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην επόμενη εκλογή διεκδικεί πρωτιά.

Δεύτερον φταίει γιατί πήρε αυτό το ποσοστό με αντιμνημονιακό πρόγραμμα. Τρίτον φταίει γιατί δεν δέχθηκε να προδώσει τον κόσμο που τον ψήφισε και να μπει σε μία μνημονιακή κυβέρνηση για να σώσει τους δανειστές και τους τοκογλύφους.

Τέταρτον έχει εξ αυτού την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη γιατί η χώρα πηγαίνει σε εκλογές και γιατί δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ που είχαν κοινή βάση συνεννόησης.

Πέμπτον φταίει για την πανευρωπαϊκή και ίσως παγκόσμια αναταραχή από το ενδεχόμενο να μείνει η Ελλάδα εκτός ευρώ και να καταρρεύσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τα χειρότερα όμως είναι μπροστά: Αν κερδίσει τις εκλογές θα βγάλει μονομερώς την χώρα από το ευρώ, το χρήμα θα κοπεί αυτομάτως, τα ΑΤΜ δεν θα βγάζουν ούτε δραχμές, οι μάνικες στα βενζινάδικα θα στερέψουν, οι εισαγωγείς δεν θα μπορούν να φέρουν αγαθά, τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα αδειάσουν, θα πέσει πείνα και λοιμός.

Ευτυχώς όμως έχουν γνώση οι φύλακες. Αγρυπνούν οι δυνάμεις του κατεστημένου που έφθασαν την χώρα μέχρι εδώ. Ήδη έβαλαν το βασικό δίλημμα: με τις αστικές δυνάμεις και εντός ευρώ με κάθε κόστος έστω και με μισθούς Βουλγαρίας ή με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός ευρώ. (Το ότι ο Συνασπισμός ιδρύθηκε ως ευρωπαϊκή αριστερά και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι θέλει την χώρα εντός Ευρώπης απάδει). Ακολούθως όπως τον κατηγορεί η ΝΔ θα κυνηγήσει τις επιχειρήσεις, θα βάλει νέους φόρους στα κέρδη, θα κάνει νέες προσλήψεις κλπ.

Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ότι ήδη αναβίωσε ο κομμουνιστικός κίνδυνος αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει καθεστώς πρώην ανατολικής Ευρώπης. Την επόμενη εβδομάδα θα εμφανιστούν στην επικαιρότητα οι «ΕΑΜοβούλγαροι» και αν και αυτό δεν είναι αρκετό για να ανασχεθεί η λαϊκή δυναμική λίγο πριν την κάλπη η προπαγάνδα θα βγάλει από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας τους «κομμουνιστοσυμορίτες με τα κονσερβοκούτια να κυνηγάνε τους… νοικοκυραίους». Και φυσικά για την σημερινή βροχή που χαλάει την τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας ξέρετε ποιος φταίει; Ο ΣΥΡΙΖΑ…

http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=198148

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.