Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Το μήνυμα των εκλογών

    Κατά την προεκλογική περίοδο ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Ο Σαμαράς ζητούσε από  τον λαό σαφή εντολή να κυβερνήσει, ο Βενιζέλος ζητούσε συγνώμη αλλά δεν γινόταν διαφορετικά, το ΚΚΕ  γιά όλα φταίει το Κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση  και στο τέλος ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή ζητούσαν την ψήφο μας για να ξεβρομίσει ο τόπος. 
     Και ήρθε της ετυμηγορίας του Λαού. ΕΛΑΒΟΝ  ΝΔ 18,85%, ΠΑΣΟΚ 13,18%, ΣΥΡΙΖΑ 16,78%, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 10,60%, ΚΚΕ 8,48%,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,97%, ΔΗΜΑΡ 6,11% και Οικολόγοι, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία κοντά στο 3% και εκτός Βουλής.
  Πήραν φωτιά τα κομματικά επιτελεία. Τα ΜΜΕ άρχισαν τις πολιτικές αναλύσεις. Φτηνές δικαιολογίες. Ο νεοφιλελευθερισμός που εκφράζεται σήμερα  μέσα από  κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο -Σοσιαλισμός και μνημόνιο δεν πάνε μαζί- νικήθηκαν. Μετα βίας συγκεντρώνουν όλοι μαζί 35% και δεν βρέθηκε ούτε ένας να παραιτηθεί. Ο εκλογικός νόμος φτιαγμένος στα μέτρα τους όμως του έδωσε 149 έδρες στην Βουλή.
     Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αν και κατέβηκαν γιά πρώτη φορά σε εκλογές ξεπέρασαν όλες τις δημοσκοπήσεις και συγκέντρωσαν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό. Αν παραμείνουν πιστοί στις αρχές τους και όχι κολοτούμπες  ίσως κυβερνήσουν και την χώρα.   
     Στον Περισσό θα πρέπει να το ξανασκεφθούν και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους γιά αρκετά πράγματα εάν θέλουν να ξεφύγουν από το 8%. Δεν μπορούσε να τους δοθεί καλύτερη ευκαιρία. 
    Στην Κουμουνδούρου ο Τσίπρας "μεθυσμένος" από το κατόρθωμά του καμαρώνει με την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Λες και βρίσκεται στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου και κατατρόπωσε τον πολιτικό του αντίπαλο. Εδώ μιλάμε για την τύχη της Ελλάδας παιδιά και τα πράγματα είναι δύσκολα.
       Στην Χρυσή Αυγή τα "εγέρθητω" και τα ταρατατζούμ  ήδη ξενέρωσαν τον κόσμο. Εντάξει μπορεί κάποιοι πάνω στην τρέλα τους να σας ψήφισαν γιά να αποδοκιμάσουν το πολιτικό σύστημα αλλά μέχρις εδώ. 
        Καθώς βλέπω πάλι γιά εκλογές πάμε  και επειδή  αρχίσατε πάλι τα ίδια με τις προηγούμενες εκλογές ένα έχω να σας πώ. Εσάς τους μνημονιακούς δεν σας σώζει τίποτε αλλά και σεις στην Αριστερά αλλάξτε όσο είναι καιρός.
ΥΓ: Στο σχόλιο ενός φίλου μου που αναφερόταν στις διαφορές των Αριστερών από τους Κομουνιστές έχω να του πω το εξής: Αν πίστευαν στην πάλη των τάξεων τους δόθηκε η ευκαιρία γιά να καταλάβουν την εξουσία αλλά αυτοί ήταν που προστάτευαν την Βουλή. Το να κατεβάζετε 200.000 ανθρώπους στο πεζοδρόμιο απλώς γιά  λέτε κοίτα τι έχουμε δεν λέει. Ο κόσμος πιστεύει ότι έχετε γίνει "συστημικοί".
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.