Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ιστορική στιγμή, στιγμές πατριωτικής ευθύνης...



Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός.

Τις ημέρες αυτές παίζεται κυριολεκτικά το θέατρο του παραλόγου. Το κάθε κόμμα έχει τις δικές του απόψεις οι οποίες εδράζονται πάνω στο δικό του κομματικό συμφέρον. Ουδείς ασχολείται στην πραγματικότητα με την ίδια την Ελλάδα και την τύχη των Ελλήνων. Η παραπληροφόρηση βρίσκεται στο ζενίθ. Αν ζούσε ο Γκαίμπελς θα έτριβε τα μάτια του και δεν θα το πίστευε και ο ίδιος το πόσο μακριά έχει φθάσει το δόγμα του, οι «αρχές» του. Αλλά αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα, το είχε γράψει στο βιβλίο του «Η ψυχολογία των μαζών και η ανάλυση του εγώ» ο πατέρας της Ψυχολογίας, ο Ζίγκμουντ Φρόιντ. Μάλιστα ανέφερε πως οι μάζες διακατέχονται από τα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου τα οποία ως επί το πλείστον είναι βίαια, επιθετικά και σεξουαλικά. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να οδηγήσουν τις κοινωνίες στο χάος. Ακόμη ισχυριζόταν ότι οι μάζες είναι χειραγωγίσιμες, είναι εύπλαστες κι ότι μπορείς να αγγίξεις τις επιθυμίες και τους φόβους τους και να τους χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.
Στην Ελλάδα όμως δεν χρειαζόμαστε τους ξένους για να δημιουργήσουμε κλίμα, φοβία ή ότι άλλο τους εξυπηρετεί… Έχουμε και τους εγχώριους Εφιάλτες, που αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο πέρα από το προσωπικό τους συμφέρον, ή καλύτερα κέρδος συνεισφέρουν και αυτοί τα μέγιστα στην δημιουργία της κατάστασης που επικρατεί σήμερα. Σε όλους αυτούς τους «τύπους» η απληστία και η αλαζονεία είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά τους. Δυστυχώς όμως για αυτούς υπάρχει πάντοτε και η αντίπερα όχθη. Υπάρχουν οι άνθρωποι της λογικής, οι αντικειμενικές φωνές που δεν ανέχονται τα παγκόσμια παιχνίδια που υλοποιούν κάποιοι οίκοι αξιολόγησης ή κάποια «παιδάκια» σε επενδυτικές εταιρείες που παίζουν με τις ζωές ανθρώπων απλά και μόνον, όπως έχει αποδειχθεί από πανεπιστημιακή έρευνα, για να ανέβει η αδρεναλίνη τους και για να πλουτίσουν ακόμη, και ακόμη, και ακόμη περισσότερο. Βεβαίως όπως είδαμε αυτές τις ημέρες η απληστία οδήγησε πχ τηνJP MORGAN σε απώλειες 2 δις δολαρίων και στην απόλυση 3 στελεχών της που θεωρήθηκαν υπεύθυνα…
Όμως αυτές τις ημέρες, που στην χώρα μας κατακλυζόμαστε από κλίμα καταστροφολογίας και από τις δηλώσεις του κυρίου Σόιμπλε και άλλων που ανήκουν στην κατηγορία του, ότι πχ η Γερμανία έχει έτοιμο το σχέδιο Γάμα (νομίζουμε ότι αυτή η είναι η σωστή αρίθμηση, γιατί έχουμε ακούσει τόσα πολλά σχέδια….) και ότι προετοιμάζονται για να φύγουμε από το Ευρώ και τα παρόμοια εμείς θα αναφέρουμε δύο «πραγματάκια» τα οποία διαβάσαμε σήμερα. Πρώτον από την ανάλυση του Mark Grant (διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ), του συγγραφέα του περίφημου βιβλίου Out of the Box, όπου αναφέρει σε αυτή ότι η Ευρώπη στο τέλος μπορεί να εκλιπαρεί την Ελλάδα να πάρει τα χρήματα για να μην καταστραφεί όλη η Ευρώπη. Μάλιστα αναφέρει ότι το συνολικό χρέος της χώρας μας είναι 1,3 ΤΡΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ που αντιπροσωπεύει το 40,60% του ΑΕΠ της Γερμανίας!!! Επίσης υπάρχει ανάλυση της JP MORGAN (διαβάστε την πλήρη ανάλυση εδώ) στην οποία αναφέρεται ότι οι ΑΜΕΣΕΣ ΖΗΜΙΕΣ από μια έξοδο της Ελλάδας θα έφθαναν το ποσό των 400 ΔΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!!! Βεβαίως συνέπειες θα υπήρχαν και για την Ελλάδα, αλλά αυτές εμείς τις έχουμε πάνω από το κεφάλι μας ούτως ή άλλως. Το θέμα είναι οι λεονταρισμοί των άλλων που λίγο πολύ θέλουν να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Και φυσικά ότι η όποια βοήθεια από εκείνους προς τα εμάς είναι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης….. Τρίχες κατσαρές. Θέλουν να μας σώσουν για να σωθούν οι ίδιοι!
Και τώρα ερχόμαστε στο δια ταύτα… Δηλαδή πρέπει να τους «τρελάνουμε»; ΌΧΙ και σε καμία περίπτωση. Για εμάς πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Πρώτα από όλα εμείς οι Έλληνες πρέπει να πιέσουμε για να ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Πρέπει να πιέσουμε να καταπολεμηθεί, να παταχθεί η ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Και χωρίς ξένη πίεση και βοήθεια οι «δικοί μας» πολιτικοί δεν θα κάνουν τίποτα… Όπως δεν έκαναν δεκαετίες τώρα!!! Τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου πρέπει να πηγαίνουν εκεί που πρέπει, στην παιδεία, στην υγεία, στις ένοπλες δυνάμεις, στην ανάπτυξη, στις υγιείς επιχειρήσεις κλπ και όχι στις τσέπες των επιτήδειων… Αυτοί μας ρούφηξαν το αίμα τόσα χρόνια και θέλουν τώρα να αποφυλακιστούν κιόλας ή να βγάλουν και άλλα χρήματα…. Αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να σταματήσει η ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ο εξευτελισμός των Ελλήνων, το να πληρώνουν τελικά το μάρμαρο όσοι δεν πρέπει. Όποιος έφταιξε να πληρώσει. Αλλά όποιος έφταιξε. Και κυρίως εκείνοι που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Και στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες ο κόσμος σήμερα ζει εν ζωή στην κόλαση!!!
Με λίγα λόγια πρέπει να αξιοποιήσουμε το μομέντουμ, να αλλάξουμε τη χώρα μας, από μια διεφθαρμένη, παρία της Ευρώπης, και να την κάνουμε να πάρει και πάλι την θέση που δικαιωματικά της αξίζει… Του πολιτισμικού φάρου της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου… Για να δούμε θα βρεθεί κανένας πατριώτης να το πράξει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.