Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Έρχεται ξανά το ferry boat Αίγιο-Άγιος Νικόλαος;

Το δρόμο της επαναλειτουργίας παίρνει η πορθμειακή γραμμή Αίγιο-Άγιος Νικόλαος, όπως προκύπτει από έγγραφο της ναυτικής εταιρείας "Κατωνήσι Ελαφονήσου" που εξέτασε και δέχτηκε την πρόταση για δρομολόγηση οχηματαγωγού/επιβατηγού πλοίου και ξεκίνησε ήδη τις απαιτούμενες διαδικασίες στο ΥΕΝ για να αδειοδοτηθεί η γραμμή!Το έγγραφο έφτασε την Παρασκευή στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας και στο γραφείο Δημάρχου και το παρουσιάζει σήμερα σε αποκλειστικότητα το filodimos.gr, πιστοποιώντας έτσι τη θετική εξέλιξη για το θέμα, που έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου αλλά και αποδεικνύοντας πως το θέμα δεν είχε ξεχαστεί εκ μέρους των αρμοδίων. Μετά από σειρά επαφών, λοιπόν, η εταιρεία δηλώνει την απόφασή της να δρομολογήσει το επιβατηγό/οχηματαγωγό "ΑΓΙΑΝΑΚΗΣ" για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τις πορθμειακής γραμμής και η έναρξη της λειτουργίας εξαρτάται πλέον από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπου η "Κατωνήσι Ελαφονήσου" έχει καταθέσει αίτηση αδειοδότησης.

Αναλυτικά, το έγγραφο που υπογράφεται από τους διαχειριστές της εταιρείας, αναφέρει τα εξής:
"Μετά τις συνεχείς συναντήσεις εργασίας που είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες στην Αθήνα, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες σχετικά, την αποστολή στην εταιρεία μας στατιστικών στοιχείων της κίνησης της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου αλλά και από την 14/05/2014 συνάντηση συνεργασίας που είχαμε μαζί σας (σ.σ. με τον κ. Γιάννη Τοχμιτζόγλου, με την ιδιότητά του ως προέδρου του ΔΛΤΑ) και με το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο στην παραλία του Αιγίου, σχετικά με την ενεργοποίηση από εμάς της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου, η εταιρεία μας αποφάσισε να δρομολογήσει το επιβατηγό/οχηματαγωγό μας στη διαδρομή Αιγίου-Αγίου Νικολάου, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της περιοχής. Για το σκοπό αυτό έχουμε ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες στο ΥΕΝ προκειμένου να αδειοδοτηθεί η πορθμειακή γραμμή.
Παρακαλώ όπως έχετε υπ'όψιν σας ότι η τελική απόφαση της ενεργοποίησης της εν λόγω πορθμειακής γραμμής, θα ολοκληρωθεί όταν όλοι οι παράγοντες είναι θετικοί για την εύρυθμη λειτουργία του πλοίου και της εταιρείας. Φυσικά η εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη και υποχρέωση σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί το άνοιγμα της αναφερομένης γραμμής, για οποιοδήποτε λόγο".
Το μεγαλύτερο βήμα λοιπόν, δηλαδή το να υπάρξει θετική ανταπόκριση από ναυτική εταιρεία για επαναλειτουργία της γραμμής, έγινε. Από εκεί και πέρα, ας ελπίσουμε πως θα δούμε σε λίγες εβδομάδες, μέσα σε αυτό το καλοκαίρι, και πάλι το ferry boat να πραγματοποιεί δρομολόγια, εξυπηρετώντας τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων και από τις δύο πλευρές του Κορινθιακού.
ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ / filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.