Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Μόλις σβήσουν τα φώτα πάλι σκοτάδι...

Πριν καλά καλά τελειώσει το debate των υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Δωρίδας άρχισαν τα παπαγαλάκια: "Τι ωραία που τα είπε ο Δήμαρχος", "Τι καλό παιδί που είναι"  και  πρέπει όλοι μαζί ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις να συστρατευθούμε μαζί του για να κερδίσει την μάχη  από τους φανατικούς και κομματικοποιημένους  αντιπάλους του.  Γιαυτό λοιπόν και εγώ θα αναφερθώ μόνο σε σένα Δήμαρχε. 
Καθώς θα είδαμε όλοι, στους μονόλογος των δυόμιση λεπτών ο κάθε υποψήφιος ανέλυε τις απόψεις του πάνω στο θέμα και δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος. Ο Δήμαρχος  ντύθηκε το κοστούμι του ανεξάρτητου και μας μόστραρε τα κατορθώματά του στα τρεισήμισι χρόνια.  Δεν αναφέρθηκε όμως σε αυτά που είχε υποσχεθεί με το πρόγραμμά στις εκλογές του 2010 και δεν έκανε.
Μίλησε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δημότης καθημερινά  και για των αγώνα που κάνει ο Δήμος για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών.  Μίλησε για την καμένη γη που παρέλαβε και έπρεπε να χτίσει τα πάντα από την αρχή. Δεν μας είπε όμως ποιες ενέργειες έκανε έτσι ώστε να στελεχώσει τον Δήμο  με το κατάλληλο προσωπικό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Απλά αναφέρει ότι ενήργησε. Στον διπλανό Δήμο Ναυπακτίας εκεί που ο Δήμαρχος θέλησε πραγματικά να στελεχώσει  τις υπηρεσίες του με κατάλληλο προσωπικό, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους ανά την Ελλάδα με πρόσκληση να υποβάλλουν αίτηση στον Δήμο για μετάταξη. Εδώ όλα στα μουλωχτά.  Και όπως ομολογήσατε 12 άτομα...
Εκείνη η γραμμή του Δημότη που φοβήθηκε να ενεργοποιήσει ο Δήμαρχος παραμονές των εκλογών μην του καταλογίσουν ότι το έκανε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους, τι να είναι άραγε;  Δεν μπορούσε τόσο καιρό να υπάρχει ένα τηλέφωνο με έναν υπάλληλο στον Δήμο -πρέπει αποκλειστικά να είναι τετραψήφιο νούμερο- στο οποίο να απευθύνεται ο δημότης, να αναφέρει τον αίτημα του και να επιλαμβάνεται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την βοήθεια στους συνανθρώπους μας που πραγματικά την έχουν ανάγκη δώσατε ρέστα. Οι μειώσεις τιμολογίων για ειδικές κατηγορίες και όλα αυτά που αραδιάσατε ήταν φούμαρα. Πόσοι ήταν οι ωφελούμενοι από τις μέχρι σήμερα μειώσεις; Πάρα πολλοί λίγοι έως καθόλου.  Αντίθετα με τις αλλαγές που κάνατε το 2012 και ισχύουν από τον Γενάρη του 2013 και έπειτα μειώσατε τα τέλη ύδρευσης στο χωριό σας, στο Καστράκι, στα Τριζόνια και σε κανα δύο-τρία χωριά ακόμη και αυξήσατε υπέρογκα τα τέλη στα χωριά   που χρησιμοποιούν γεωτρήσεις. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που κρατάτε πίσω, για μετά τις εκλογές, τους λογαριασμούς. 
Η Υγεία, η Παιδεία και η Κοινωνική Πρόνοια είναι μέριμνα του Δήμου σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Δήμου. Υπηρεσίες νεκρές στον Δήμο μας, αφημένες στην τύχη τους. Για την Παιδεία διαχειρίζεστε τα λιγοστά ψίχουλα που σας δίνει το κράτος, ενώ για την  Υγεία και την Πρόνοια δεν έχετε κάνει τίποτε. Ψηφίσατε στο Συμβούλιο πίστωση 2.000€ για μοιράσετε τρόφιμα στους φτωχούς αλλά μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει τίποτε. Αν ήταν καμιά προμήθεια ή έργο θα είχατε φροντίσει να έχει εξοφληθεί  και η υποχρέωση άμεσα.  
Για την αρχιτεκτονική του Καλλικράτη στον Δήμο μας μόνο εσύ δεν βλέπεις κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του Δήμου Δωρίδας. Και επικρίνεις γιαυτό και τους συνυποψηφίους σου. Να το ακούσουν αυτό μερικοί "απολίτικ" εκεί στην Μανάγουλη που συστρατεύθηκαν μαζί σου και κάποιοι άλλοι που το 2010 τους ψιθύριζαν στο αυτί ότι το θέμα της έδρας θα το ξαναβλέπαν μετά τις εκλογές. 
Τα περί διαφάνειας και χρηστής διοίκησης που είχατε υποσχεθεί προεκλογικά το 2010 με το που αναλάβατε τα ηνία του Δήμου τα ξεχάσατε.  Οι απευθείας αναθέσεις οργίασαν επί των ημερών σας. Τα μισόλογα περί μοίρασμα της πίτας σε πολλούς δεν μας καλύπτουν γιατί υπάρχει αδιαφάνεια και με την ενέργεια αυτή γίνεται αλόγιστη σπατάλη των λιγοστών χρημάτων -διπλασιασμός και τριπλασιασμός της δαπάνης- που διαθέτει ο Δήμος για το τεχνικό του πρόγραμμα.  Οι ομαδοποιήσεις που άρχισαν και γίνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου τον τελευταίο καιρό σύμφωνα με δήλωση του συνυποψηφίου σας είχαν σαν αποτέλεσμα τα έργα γίνονται με διαγωνισμούς και έχουν παραμείνει στο ταμείο του Δήμου από εκπτώσεις 180.000€ την στιγμή που η χρηματοδότηση του κράτους στον Δήμο το 2013 για έργα ήταν 350.000€.  Σκεφθείτε τι έχει γίνει από το 2011 μέχρι σήμερα.
Οι ευαισθησία σας για το περιβάλλον ήταν ανέκαθεν δεδομένη ιδιαίτερα λόγω του επαγγέλματός σας. Δεν ξέρω αν η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο. Δεν μπορεί να κλείνετε τα μάτια για τρία χρόνια στο ξεκοίλιασμα της Γκιώνας, να έχουν δοθεί τόσες άδειες για μικρά υδροηλεκτρικά, να έχει γεμίσει ο τόπος ανεμογεννήτριες και εσείς να μιλάτε για έσοδα του Δήμου με υποθήκη την ζωή μας. Τα έσοδα που έχει ο Δήμος είναι ένα τίποτα μπροστά στα κέρδη των επενδυτών  
Όλοι μας έχουμε πολιτικές πεποιθήσεις οι οποίες είναι σεβαστές. Δεν κατηγορείται κανένας γιαυτό. Κατηγορείται μόνο αυτός που είναι δέσμιος συμφερόντων, έστω και αυτών των ψηφοφόρων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.