Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αλοίμονο σε αυτούς που θεωρούν τα παιδιά μας πρόβατα


Ακόμη και ο καλύτερος τσοπάνης θα ζήλευε αυτό το λιβάδι. Το χόρτο έχει φτάσει  στο μισό μέτρο και είναι και περιφραγμένο. Έχει και κτίσμα μέσα. Είναι ότι πρέπει. Όποιος το πάρει στην δημοπρασία που θα κάνει ο Δήμος θα μπορεί και να σταβλίζει τα ζώα του το μεσημέρι. 
Λυπάμαι που ένα σχολείο - γιατί το νηπιαγωγείο το οποίο συστεγάζεται με τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ευπαλίου είναι κομμάτι από την υποχρεωτική εκπαίδευση- το αποκαλώ στάβλο.  Όμως η φωτογραφία σήμερα στις 4 Μαϊου 2014 αυτό καταμαρτυρεί. Ο χώρος του σχολείου στο οποίο πρέπει να προαυλίζονται πάνω από 20 νήπια όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες έχει πνιγεί από τα χόρτα. Και στα χόρτα μόνο πρόβατα βόσκουν. Παρά τις διαμαρτυρίες των γονέων ο Αντιδήμαρχος θεωρεί ότι όλα είναι μια χαρά. 
Επ' ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια το Νηπιαγωγείο Ευπαλίου.  Από την σύστασή του συστεγαζόταν με τον Παιδικό Σταθμό γιατί η πολιτεία το θεωρούσε προαιρετικό και ουσιαστικά γινόταν απασχόληση και φύλαξη των παιδιών μαζί με τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού. Το 1998 που οι Παιδικοί Σταθμοί πέρασαν στους Δήμους χώρισαν οι κουμπαράδες. Έτσι λοιπόν περιορίστηκε το Νηπιαγωγείο σε μικρή αίθουσα του κτηρίου ως φιλοξενούμενο. Το 2006 έγινε πλέον υποχρεωτική η φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο και αποτελεί μέρος της πρωτοβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης.  Με διάφορα έγγραφα  το Νηπιαγωγείο Ευπαλίου ανέφερε το πρόβλημα ιδιαίτερα  την 4ετία της Δημαρχίας Παγώνη αλλά υποσχέσεις και δικαιολογίες.  Κρίμα γιατί ήταν και εκπαιδευτικός και σε εποχές κομματικής παντοδυναμίας δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ούτε ένα λυόμενο για τις ανάγκες των παιδιών. 
Έπειτα ήρθε η οικονομική κρίση και όλα του γάμου πλέον δύσκολα. Λεφτά δεν υπάρχουν, οικόπεδο δεν υπάρχει, νέο κτήριο δεν βλέπω. Μπορεί όμως να εγκατασταθεί και σήμερα αυτό το λυόμενο στο Δημοτικό Σχολείο Ευπαλίου ή να διαμορφωθεί μια αίθουσα  σε αίθουσα για τα νήπια και να λυθεί το πρόβλημα μια για πάντα. Άλλως τε εκεί είναι και η θέση του πλέον, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.