Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Καρχιμάκης: «Μυστική συμφωνία Σαμαρά με Μπαρόζο για την Πρωθυπουργία»

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μίλησε στο HOT DOC radio και στον Κώστα Βαξεβάνη για την αποκάλυψη των Financial Times.   «Πρωτοφανή τα όσα αποκαλύφθηκαν για την επέμβαση εξωτερικού παράγοντα με σύγχρονους όρους στα εσωτερικά της χώρας στην Ελλάδα» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Καρχιμάκης για την αποκάλυψη των Financial Times σχετικά με τη Σύνοδο των Καννών. Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ακόμα «για σκοπιμότητα Σαμαρά, ο οποίος συμφώνησε  στον σχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου με απώτερο στόχο να γίνει πρωθυπουργός».
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:
«Παλιότερα είχαμε τις δικτατορίες, είχαμε διάφορες μορφές επεμβάσεων. Σήμερα αυτό εκδηλώθηκε με ένα διαφορετικό τρόπο. Εγώ θεωρώ ότι όσοι πραγματικά έκαναν μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Μπαρόζο, να βγουν και να μιλήσουν για το αν αυτά είναι αλήθεια.
Αλήθεια τα όσα είπε ο Καστανίδης για την ύπαρξη ομάδας βουλευτών που ήθελαν ν; φύγει ο Παπανδρέου και προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκαναν τότε έξω από τη Βουλή. Και βεβαίως είδαμε τον Παπανδρέου να φεύγει αλλά δεν είδα τα πράγματα να πηγαίνουν προς το καλύτερο, δεν είδα το ΠΑΣΟΚ να παίρνει την ανιούσα σε ποσοστά.
Το θέμα είναι το εξής, ότι συνωμότησε και ο Σαμαράς με τον Μπαρόζο, γιατί δεν ήθελε το δημοψήφισμα, γιατί ο κόσμος βεβαίως θα απαντούσε θετικά αν θέλει την δανειακή σύμβαση ή όχι και θα απαντούσε θετικά, γιατί ακριβώς επειδή έχουμε συνηθίσει να λέμε το Μνημόνιο, το Μνημόνιο… Βεβαίως βρεθήκαμε σε μία δύσκολη θέση. Το Μνημόνιο τι είναι; Είναι το δάνειο από το οποίο ανέπνευσε η χώρα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε αυτή την πολιτική;
O Παπανδρέου εκείνο το βράδυ στη Βουλή, έπρεπε να πει σε εκείνους που αντιδρούσαν ρίξτε με. Έπρεπε να προκαλέσει να τον ρίξουν. Και όποιος τολμούσε ας αναλάμβανε την ευθύνη να τον ρίξει. Δεν το έκανε στη λογική μία ευθύνης ότι αν υπήρχε αναταραχή θα υπήρχαν συνέπειες για την χώρα. Εγώ είμαι στη λογική, του Χάρη Καστανίδη, ότι έπρεπε να προκαλέσει να τον ρίξουν.
Επίσης φαίνεται και η σκοπιμότητα του κ. Σαμαρά ο οποίος συμφώνησε να συνυπογράψει για κοινή κυβέρνηση με στόχο να γίνει εκείνος πρωθυπουργός, γι’ αυτό και ο κ. Σαμαράς αφού ανέλαβε η κυβέρνηση του Παπαδήμου, έλεγε ορισμένου χρόνου και την έριξε και αυτή. Εκεί φαίνεται και η σκοπιμότητα, διότι πήγε να κάνει εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, την ώρα που άρχιζε ο τουρισμός. Την ώρα που η Ελλάδα ήταν σε μία κρίσιμη φάση να σταθεί στα πόδια της και περίμενε από το τουριστικό προϊόν και ο Σαμαράς οδήγησε τη χώρα σε εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Τότε δεν ήταν επικίνδυνα; Βγαίνει ο κ. Σαμαράς τώρα και λέει ότι αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές θα έχουμε πρόβλημα κλπ; Τότε δεν είχαμε πρόβλημα με την σταθερότητα; Εγώ καταλαβαίνω ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τα πει αυτά γιατί συμμετέχει στην κυβέρνηση, όμως εμείς που παρακολουθούμε τα πράγματα, θα πρέπει αυτά να τα λέμε. Ο κ. Σαμαράς δεν εξαπάτησε τον ελληνικό λαό; Και σας είπα πριν σε σχέση με το δάνειο… Σήμερα απαιτείται αλλαγή πολιτικής».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρχιμάκης απαντώντας στο ερώτημα του Κώστα Βαξεβάνη, για το εάν θα ψηφίσει «Ελιά», είπε πως θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχουν άνθρωποι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και θα σταυρώσω ανθρώπους που είναι ΠΑΣΟΚ. Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ δεν είμαι «Ελιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.