Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ισλανδία

   Όσο περνάει ο καιρός τα κομμάτια του πάζλ ενώνονται και μας δείχνουν καθαρά γιατί οδηγήθηκε η χώρα μας στην χρεοκοπία.  Όλα δείχνουν τον τότε υπουργό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.  
  Ήδη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της ΕΛ.ΣΑΤ., στην οποία δεν συμμετέχει η Ν.Δ., μια σειρά εγγράφων και καταθέσεων ρίχνουν φως  στην υπόθεση.
  Σύμφωνα με την κατάθεση του τότε αντιπρόεδρου της ΕΛΣΑΤ Νίκου Λογοθέτη προσπαθώντας να εξηγήσει την τακτική των προϊσταμένων του αναφέρθηκε σε 4 σενάρια που παραπέμπουν σε εθνική προδοσία ή σε εγκληματική αμέλεια.  Αυτό που ήθελαν ήταν 
  1. να γίνουμε πειραματόζωο στην Ευρώπη για να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν  για τις άλλες χώρες που έχουν τα ίδια δημοσιονομικά προβλήματα,
  2.  Να ανεβάσουν τα cds  για να κερδίσουν ορισμένοι, όπως και έγινε, 
  3. να ανεβάσουν το έλλειμμα του 2009 γιά να δείξουν το 2010 ότι μειώθηκε
  4. ήταν ανίκανοι 
Εγώ θα προσθέσω ότι ίσως και κανένα από αυτά ή και συνδυασμός των τεσσάρων.
 Επίσης η Ζωή Γεωργαντά στην κατάθεσή της αναφέρει ότι το έλλειμμα φουσκώθηκε από ανικανότητα, από σκοπιμότητα ή απειρία. Αναφέρεται στην καθοδήγηση των υψηλόβαθμων στελεχών από την eurostat προκειμένου να αυξήσει το έλλειμμα συμπεριλαμβάνοντας δαπάνες οι οποίες δεν ήταν υποχρεωτικό να συμπεριληφθούν. Για καμφθούν οι αντιστάσεις όσων αντιλήφθηκαν το "μαγείρεμα" ακολούθησε κύμα διώξεων σε βάρος στελεχών από τον υπουργό Οικονομικών.
 Το 2009 τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας ήταν σε επίπεδα που μπορούσαμε να δανειστούμε από τις αγορές. Με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ότι τα στοιχείων που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αναξιόπιστα άναψε η φωτιά. Το έλλειμμα είχε καταμετρηθεί επίσημα στο 12%   τον Οκτώβριο του 2009 και δεν έκαναν τίποτε για να το μειώσουν. 
Έτσι λοιπόν φτάσαμε σήμερα έπειτα από δύο μνημόνια να έχουμε υποθηκεύσει ότι υπάρχει πάνω και κάτω από την χώρα μας και ο λαός να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις. Παντού κατεβασμένα κεφάλια. Και οι πολιτικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα μας γλύτωσε την χρεοκοπία.
Στην Ισλανδία, μιά άλλη χώρα που χρεοκόπησε για εντελώς διαφορετικούς λόγους από την Ελλάδα πρόσφατα η βουλή παρέπεμψε τον πρωθυπουργό της Γκέιρ Χάαρντε στο ειδικό δικαστήριο γιατί απέτυχε να προλάβει την οικονομική κρίση. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών.
 Κύριοι βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής της βουλής, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και μην δειλιάζετε μπροστά στα κομματικά οφέλη. Ακολουθείστε τον δρόμο που χάραξε η Ισλανδία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.