Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η Επιλεκτική χρεοκοπία είναι γεγονός – Τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ δυστυχώς κερδίζουν.

H xώρα μας δε μπορεί να αποπληρώσει τα ομόλογα, και ο Διεθνής Οικος  FITCH γνωρίζοντας το πρόβλημα  και τις δυσκολίες, ήδη μας υποβάθμισε κατά ένα ακόμη βαθμό.Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι άλλοι 2 Οίκοι  S & P και  MOODY’S.
Εγινε δηλαδή μιά περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας – φερεγγυότητας, να αποπληρώσουμε τα χρέη μας.
Ολο το απαιτούμενο (ας ελπίσουμε μικρό ) χρονικό διάστημα που η Ελλάδα θα χρειασθεί για να ολοκληρωθεί το περιβόητο PSI (κούρεμα του χρέους μας) και να περπατήσει η οικονομία μας, η χώρα μας θα βρεθεί σε …
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ( SELECTIVE  DEFAULT).
Αυτό σημαίνει ότι για κάποιο (μικρό) χρονικό διάστημα οι Τράπεζες δεν θα χρηματοδοτούνται από την Ευρωπ Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διότι απλά δε θα γίνονται δεκτά τα παλιά Ελλην Ομόλογα ως εγγύηση για δανειοδότηση.
Το διάστημα αυτό , το κενό πρόκειται να καλυφθεί από το Ευρωπ Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( EFSF  ) που με κεφάλαια 30 δις €, θα δίνει τις εγγυήσεις στην ΕΚΤ (μέχρι να κουρευτούν τα παλιά ομόλογα και να βγούν τα νέα κουρεμένα εγγυημένα ομόλογα).
Αυτό πρόκειται να διαρκέσει όσο διάστημα θα κρατήσει η αξιολόγηση της χώρας μας από τους Διεθνείς Οίκους σε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
Οταν με το καλό, τελειώσει το περιβόητο κούρεμα (PSI), δηλ. όταν θα γίνει η ανταλλαγή των παλιών ελλην ομολόγων, τα νέα πλέον Ομόλογα θα γίνονται δεκτά στην ΕΚΤ σαν εγγύηση για δανεισμό και τότε  θα αναβαθμισθεί η χώρα μας με νεότερη αξιολόγηση από τους Οίκους Αξιολόγησης.
Απλά να έχουμε υπομονή.
Αυτή όμως η υποβάθμιση της χώρας μας, σε ΕΠΕΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (  SELECTIVE  DEFAULT ), μη ξεχνάμε πρόκειται να ενεργοποιήσει τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (CDS  ),  γεγονός που σημαίνει ότι όλοι αυτοί που 3-4 χρόνια τζογάρανε τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
και … θα εισπράξουν ΤΑ ΚΕΡΔΗ του στοιχήματος που έβαλαν.
ΜΙΛΑΜΕ  ΓΙΑ… ΠΟΛΛΑ  ΚΕΡΔΗ !  
Μιλάμε για στοιχήματα εις βάρος μας, ότι δηλ θα χρεοκοπήσουμε ( παλαιά είχαμε γράψει γι΄αυτά τα στοιχήματα, της GOLDMAN SACKS  κλπ).
ΑΥΤΟΙ που κινούν τα νήματα της  παγκόσμιας Οικονομίας (βλέπε  GOLDMAN SACKS ), ΠΟΤΕ ΔΕ ΧΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ  ΕΙΧΑΜΕ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ  του Ελλην κράτους  ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ.
- Να σημειώσουμε ότι όσον αφορά το “κούρεμα” (PSI ) , κάποια Ταμεία , Funds  και ιδιώτες πιθανώς να μη το δεχθούν (να χάσουν δηλ  μέρος των χρημάτων τους), οπότε αναμένεται μεγάλος Δικαστικός Αγώνας , που δε γνωρίζουμε από τώρα το αποτέλεσμα, αλλά ίσως τελικά δικαιωθούν και αναγκασθούμε να πληρώσουμε ολόκληρο το χρέος και όχι κουρεμένο.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι χρονικά , πρώτα θα γίνει η Επιλεκτική Χρεοκοπία και μετά το κούρεμα (PSI) θα γίνει η αναβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας.
Το μεγάλο όμως πρόβλημα παραμένει να σωθούμε ως χώρα, διότι σαν πληθυσμός, σαν άτομα τον Ιούνιο 2012, θα έχουμε κηρύξει πτώχευση. Η αλήθεια δυστυχώς είναι πολύ πικρή και πρέπει να τη λέμε.
Ηδη μέχρι σήμερα (με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1) το Κράτος πήρε πολλά από το Λαό, αλλά με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 θα πάρει τα υπόλοιπα.
Οσο δεν ξεκινά το ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ, δε πρόκειται να δεί φώς ο Λαός.
Η γενιά που θα παίρνει  300 και 400 ευρώ , είναι ήδη χαμένη και δε φέρνει την Ανάπτυξη.
Η βιώσιμη Ανάπτυξη θα έλθει μόνο άν εφαρμοσθούν τα μέτρα (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2), σε συνδιασμό με το ΣΧΕΔΙΟ  ΜΑΡΣΑΛ, διαφορετικά τους αμέσως επόμενους μήνες πρόκειται να ακολουθήσει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ  3.
Εκλογές έρχονται, ας ξεκαθαρίσουν με ειλικρίνεια οι πολιτικοί μας στο λαό το πρόγραμμά τους  (άν γνωρίζουν οικονομικά και …εάν  έχουν διαβάσει ολόκληρο το Μνημόνιο 2)
Εσείς άραγε, τι πιστεύετε ότι θα κάνουν οι … πολιτικοί μας ?
.
Θαν.  Παπαχ.
(ΥΓ. Κράτησε το παραπάνω άρθρο, θα σου χρειασθεί τον Ιούνιο 2012)
——————————————
ΣΗΜ. Για του λόγου το αληθές :
Στο ΧΙΛΤΟΝ της Αθήνας βρίσκεται σήμερα η μισή  WALL STREET, δηλαδή οι μισοί σχεδόν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους της Wall Street, καθώς Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες αναζητούν πρόσβαση στις αμερικανικές και διεθνείς κεφαλαιαγορές προκειμένου να καλύψουν τα κενά χρηματοδοτήσεων που δημιουργεί η αδυναμία των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.