Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Άκουσα είδα και σας το μεταφέρω (2)

Κατολίσθηση στο Μοναστηράκι
    Νέα κατολίσθηση είχαμε στον δρόμο Μοναστηρακίου Μανάγουλης λίγο έξω από Μοναστηράκι. 
     Όλοι θυμόμαστε το ρήγμα που σχηματίστηκε στην πλαγιά μετά τους δίδυμους σεισμούς τον Γενάρη του 2010 με επίκεντρο την περιοχή μας.  Τότε λόγω των κατολισθήσεων είχε διακοπεί η κυκλοφορία την επαρχιακή οδό γιά μεγάλο χρονικό διάστημα.  
    Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν παρά τις διαβεβαιώσεις των γεωλόγων και ζητούν από τις αρχές να κάνουν κάτι για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.
    Αλήθεια με εκείνες τις συσκέψεις που γίνονταν πριν κάμποσο καιρό έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για λυθεί το πρόβλημα τι έγινε? Έχουν περάσει δύο χρόνια από τους σεισμούς που δημιούργησαν το πρόβλημα και δεν έχει γίνει τίποτε. Και με την αφραγκία που υπάρχει προβλέπω πάλι διαβεβαιώσεις να έχουμε ....


Καντίνα στο Παραθάλασσο τέλος
     Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας της συζητήθηκε το θέμα της   αδειοδότησης καντίνας στο Παραθάλασσο. Το συμβούλιο είχε καθορίσει με παλιότερη απόφασή του τις τοποθεσίες όπου μπορεί να εγκατασταθούν καντίνες (στάσιμο εμπόριο) και μια θέση ήταν για το Παραθάλασσο. Ο εισηγητής ανέφερε στο σώμα ότι η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί ως ιδιαίτερου φυσικού κάλους και η εγκατάσταση της καντίνας θα προσέβαλε βάναυση της αισθητική της περιοχής. Έτσι λοιπόν το συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην δοθεί η άδεια γιά το συγκεκριμένο σημείο.
  Όμως στην πιάτσα άλλα ψιθυρίζονται. Λένε ότι τα καταστήματα της περιοχής ανέθεσαν σε δικηγόρο να ψάξει το θέμα νομικά και διαπίστωσε ότι η πρώτη απόφαση για τον καθορισμό των θέσεων ήταν διάτρητη και έτσι προκειμένου να μείνουν όλοι στον αέρα θυσιάστηκε η καντίνα στο Παραθάλασσο. Ποιος δικηγόρος να ήταν άραγε?
 Αλήθεια όλη αυτή πλαστική καρέκλα και η ηχορύπανση το καλοκαίρι δεν προσβάλει την αισθητική της περιοχής η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους?  Μήπως έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά?


Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ευπαλίου
Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί του Α.Τ. εντόπισαν και συνέλαβαν ύστερα από καταδίωξη δύο αλλοδαπούς κακοποιούς στον Άγιο Νικόλαο.  λεπτομέρειες στην διεύθυνση  http://iteanews.blogspot.com/2012/03/blog-post_2767.html

Οι ευκάλυπτοι στα Μαλάματα και μέλισσες
Το φθινόπωρο στην Κοινότητα Μαλαμάτων εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί να κόβουν ευκαλύπτους στην όχθη του ποταμού Μόρνου. Οι πληροφορίες οδηγούσαν στο γεγονός ότι οι αλλοδαποί εργάζονταν σε μελισσοκόμο της περιοχής και η συγκεκριμένη ξυλεία προοριζόταν για κατασκευή κυψελών για μέλισσες.  Προχτές διαπίστωσα ότι στο συγκεκριμένο σημείο  που είναι αρκετά κοντά στο χωριό υπάρχουν δεκάδες κυψέλες.  Ρε μπας και μιλάμε γιά το ίδιο πρόσωπο και έχουμε ξεφύγει εντελώς?


Η συμπολίτευση στον Δήμο Δωρίδος συζητάει
Μετά τους προέδρους των Κοινοτήτων, τους υπαλλήλους του Δήμου σειρά έχουν οι αιρετοί. Το Σάββατο 10 Μαρτίου ο Δήμαρχος έχει καλέσει τους συμβούλους  που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό του για να συζητήσουν τα του Δήμου.
Άραγε να έχει προσκληθεί και ο Γιάννης ο Φλέγγας γιατί αρκετοί από μας θεωρούμε ανέντιμο την προσφυγή σε βάρος συνυποψηφίου.  

Απορρίφθηκε η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) λατομείου μαρμάρων στη θέση «ΣΠΗΛΙΑ» περιοχής Δροσάτου
Το τρίγωνο της αντιπολίτευσης της περιοχής μας Δροσάτο-Φιλοθέη-Κάμπος δουλεύει άριστα κάτω από την καθοδήγηση του μεγάλου δάσκαλου της εποχής Παγώνη που κατάγεται από την συγκεκριμένη περιοχή.  Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων όπως τα νταμάρια της πέτρας της Φιλοθέης.  Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα το χρονικό διάστημα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας γιά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για επιχείρηση που ήθελε να εγκατασταθεί στην περιοχή Δροσάτου.  Τελικά με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. απορρίφθηκε η μελέτη.  Γιά το ξεκοίλιασμα των βουνών της περιοχής που τον έχετε καταντήσει σαν βομβαρδισμένο τοπίο κουβέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.