Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Στέλεχος ΥΠΟΙΚΟ προς ΚΕΔΕ: «Είστε οι Ταλιμπάν της Αυτοδιοίκησης»

«Είστε οι Ταλιμπάν της Αυτοδιοίκησης». Η φράση αυτή αποδίδεται στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών στο Παρατηρητήριο ΟΤΑ κ. Ανδρέα Κατσαρό στο πλαίσιο της συνάντησης του Γ. Στουρνάραμε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Γ.Μιχελάκης, Κυρ.Μητσοτάκης και Μ. Βαρβιτσιώτης.
Την καταγγελία αυτή έκανε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Δήμαχος Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, που αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνάντηση.
Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο μαζικής παραίτησης δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων με στόχο την προκήρυξη δημοτικών εκλογών.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, επικεντρώθηκε στο αίτημα της ΚΕΔΕ να βγει από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη που ορίζει πειθαρχική δίωξη σε δημάρχους σε περίπτωση που δεν τηρούν τους προϋπολογισμούς τους. Ζητήθηκε επίσης από την πλευρά της ΚΕΔΕ να μην γίνει άλλη ενίσχυση αρμοδιοτήτων του παρατηρητηρίου ΟΤΑ, ώστε να μην ελέγχονται εκ προοιμίου οι προυπολογισμοί των δήμων.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.