Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια!


Μια ημέρα πριν από την μεγάλη οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας που θα φέρει η μείωση του ΦΠΑ σε μεζεδάκια και λεμονάδες, έγινε γνωστό ένα ακόμα θετικό στοιχείο: τα αναψυκτικά θα έχουν άλλη τιμή όταν τα καταναλώνεις εντός καταστήματος και άλλη όταν σου τα φέρνουν σπίτι.

Ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης ξεκαθαρίζει με εγκύκλιο πως η πορτοκαλάδα θα έχει ΦΠΑ 13% στο κατάστημα, ενώ θα έχει ΦΠΑ 23% αν στην φέρουν στο σπίτι, γιατί θα έχει ζεσταθεί στην διαδρομή του ντελιβερά και θα πρέπει να την πληρώσεις αυτή την έξτρα πολυτέλεια.

Το μέτρο είναι σατανικό, αφού έχει στόχο να βγάλει τους Έλληνες από τα σπίτια τους -που έχουν ταμπουρωθεί- και να τους στείλει στα μπαρ και τα καφέ να πιούν μια γκαζόζα με ΦΠΑ 13%, ώστε να μπορέσουν να μπουκάρουν στα σπίτια οι δικαστικοί επιμελητές για να κάνουν την κατάσχεση του σπιτιού, να αλλάξουν τις κλειδαριές και να γυρίσεις εσύ και να μην μπορείς να μπεις στο σπίτι σου, ενώ θα κοντεύει να σπάσει και η φούσκα σου επειδή πλακώθηκες στις γκαζόζες από την χαρά σου που τις βρήκες με χαμηλότερο ΦΠΑ.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, τα αναψυκτικά χωρίς ανθρακικό θα έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ από τα υπόλοιπα, ενώ τα αναψυκτικά με ανθρακικό που έχουν ξεθυμάνει θα πηγαίνουν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις και να αποφανθούν οι ειδικοί πόσο ΦΠΑ πρέπει να έχουν.
Με την εγκύκλιο ξεκαθαρίζει και το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με τα σουβλάκια, αφού αναφέρεται πως όλα τα σουβλάκια θα έχουν ΦΠΑ 13%, εκτός από τα σουβλάκια με τζατζίκι που θα έχουν 23% εξαιτίας της βρομερής αναπνοής.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμα πως όταν η μείωση του ΦΠΑ μεταφερθεί και στα κρεοπωλεία, θα παραμείνει στο 23% ο κιμάς που κόβεται παρουσία του πελάτη.
Επίσης, στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα προσωρινό μέτρο που θα εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, αλλά, αν δεν αποδώσει, ο ΦΠΑ θα πάει στο 65% και θα πίνεις τον καφέ σου μαζί με ένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που θα μετράει τις γουλιές σου.
Επειδή τα πράγματα είναι κάπως μπερδεμένα με τον ΦΠΑ, οι καταστηματάρχες σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με το να μην εκδίδουν αποδείξεις, ώστε να μην αδικήσουν κάποιον καταναλωτή και του χρεώσουν παραπάνω ΦΠΑ στη σόδα.

(Είναι πολύ λυτρωτικό, όταν συνειδητοποιείς -οριστικά πια- πως ζεις σε ένα γελοίο κράτος. Απελευθερώνεσαι.)
pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.