Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δημοτικά και άλλα


Ο Γιώργος Καπεντζώνης  επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και εκπροσώπησε τον Δήμο Δωρίδος υπογράφοντας το σύμφωνο των Δημάρχων κατά της κλιματικής αλλαγής.Στο διάστημα της παραμονής του πραγματοποίησε συναντήσεις με  με Επιτρόπους, Ευρωβουλευτές, μέλη Επιτροπών και υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο την αξιοποίηση συμμετοχών και χρηματοδοτήσεων σχετικών προγραμμάτων. Επέστρεψε την Πέμπτη το βράδυ. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω το ταξίδι πετυχημένο ή όχι. Για ένα πράγμα αναρωτιέμαι:   Πως είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να είναι συγχρόνως στις Βρυξέλες και στο Λιδωρίκι και να υπογράφει αποφάσεις ανάθεσης προμηθειών?  Αν δεν πιστεύετε δείτε  εδώ και εδώ
Καλοκαίριασε και γέμισε ο τόπος με πλανόδιους πωλητές-παραγωγούς οι οποίοι περιφέρονται στα χωριά της Δωρίδας, ότι ώρα τους καπνίσει, διαλαλώντας το εμπόρευμά τους. Αν και δεν μου γεμίζουν και πολύ το μάτι για παραγωγοί φορτώνουν ένα DATSUN και γυρίζουν από χωριό σε χωριό. Έτσι θα συνεχιστεί το καλοκαίρι? Ο Δήμος τι ενέργειες κάνει για να προστατέψει το στεγασμένο και νόμιμο  εμπόριο από την ασυδοσία των πλανόδιων.
Στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε η θεωρία του Χάους. Πως το πέταγμα της πεταλούδας μπορεί να φέρει κατακλυσμό στην Κίνα. Πως το γεγονός της απευθείας ανάθεσης μιας μελετούλας μπορεί να τινάξει στον αέρα την εύθραυστη συνοχή της παράταξης που διοικεί τον Δήμο. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία ο εισηγητής υπαναχώρησε και όλα μέλι γάλα. Έως πότε..
Όλα τα μαγαζιά της παραλίας ακόμα και οι καντίνες ενοικιάζοντας χώρο από τον Δήμο  τοποθετούν ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες. Η μουσική στην τσίτα και ο Θεός βοηθός. Και μην μου πείτε για τουριστική ανάπτυξη και κουραφέξαλα.  Δεν αλλάξουν οι υγειονομικοί όροι λειτουργίας των καταστημάτων?  Διαπίστωσα ότι κατάστημα της περιοχής έχει καταλάβει 2 στρέμματα παραλία. Και όχι φέτος, πάντα. ΄κονόμα... 
Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουν οι εκλογές βλέπουμε επίδοξους μνηστήρες του Δημαρχιακού θώκου να κάνουν περιοδείες και να βολιδοσκοπούν τοπικούς παράγοντες για την στάση που θα κρατήσουν. Έτσι λοιπόν και ο Κ.Κ. υποψήφιος μνηστήρας για την θέση του Δημάρχου Δωρίδας πέρασε από την περιοχή μας συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του κόμματος -και όχι μόνο- και απ' ότι έμαθα συνέφαγε και μαζί τους. Το αποτέλεσμα των συναντήσεων θα φανεί σύντομα.
Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει ακόμη και για τους Κοινοτάρχες. Κάποιοι προσπαθούν να στρατολογήσουν νέα άτομα και να τα προσδέσουν στο "άρμα" τους ανεξάρτητα από συνδυασμούς και παρατάξεις προκειμένου να εδραιώσουν την επιρροή τους στην κοινωνία.  Οι υποσχέσεις πάνε φωτιά. 
Λες να πιστεύουν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ότι ο κόσμος τρώει βελανίδια. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Εν έτει 2013 τροποποιείται απόφαση του 2010 περί τροποποίησης τεχνικής περιγραφής έργου "Διευθέτηση ομβρίων υδάτων Ποτιδάνειας" το οποίο έχει ανατεθεί από το 2010 και έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Τι σύμβαση είναι αυτή που κρατάει 3 χρόνια. Μήπως μετά το κάζο που έπαθαν με το έργο που κατήγγειλε ο Κουτσούμπας προσπαθούν να φέρουν στα ζύγια τους και άλλες παρανομίες και να εμφανιστούν όλα ωραία και καλά?  Αν δεν με πιστεύετε δείτε εδώ
Ελεύθερος με καταβολή χρηματικής εγγύησης αφέθηκε ο κοντοχωριανός μας ο οποίος είναι συλληφθεί με 120 γραμμάρια κοκαΐνης και ποσότητα χασίς πριν κανα μήνα. Βλέπεις ο νόμος  που ισχύει σήμερα θεωρεί ποσότητα μέχρι 999γρ. για ιδία χρήση. Λίγη ντροπή γι αυτούς που εισηγούνται και ψηφίζουν τέτοιους νόμους. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί γέμισε ο τόπος ναρκωτικά.
Για τον χαβαλέ στο αποψινό συμβούλιο περιμένετε σε λίγες μέρες. Όχι όλα μαζί 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.