Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τα εν Δήμω

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην παραλαβή των έργων του Δήμου μετά την παραίτηση του μέλους της επιτροπής Παραλαβής έργων Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Γιαννόπουλου ο οποίος επικαλέσθηκε έλλειψη χρόνου. Ειδικά μετά το φιάσκο για το έργο της Ποτιδάνειας και λόγω της φύσης των έργων δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε κανέναν με αποτέλεσμα να χρειάζεται αρκετός χρόνος και έξοδα για την μετάβαση των μελών της επιτροπής επιτόπου προκειμένου να διαπιστωθούν οι εργασίες. Πενήντα πέντε χωριά και λόγω του κατακερματισμού των έργων θα έχει πολύ δουλειά και τρέξιμο η επιτροπή.

Ύστερα από αλληλοκαρφώματα των καταστηματαρχών στην Παραλία Σεργούλας τον λόγο πήρε η Αστυνομία. Πήρε αμπάριζα τα καταστήματα της παραλίας και μηνύει όσους δεν έχουν άδεια για χρήση της παραλίας απο τον Δήμο, για κατάληψη Δημόσιου Χώρου και τροποποίηση των υγειονομικών όρων  του καταστήματος. Οι πληροφορίες λένε ότι πολύ λίγα καταστήματα μπορούν να ενοικιάσουν χώρο από τον Δήμο γιατί δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η Κτηματική Υπηρεσία.

Καλοκαίρι και όλοι οι αιρετοί στα όπλα. Οι υποχρεώσεις και το το κυνήγι της ψήφου τους κάνει λάστιχο και περιφέρονται από εκδήλωση σε εκδήλωση. Ειδικά του Σωτήρος και της Παναγιάς αν μπορούσαν θα κλωνοποιούνταν. Μη σας φανεί παράξενο αν δείτε κατά τα μέρη μας αυτές τις μέρες και τον φίλο μας τέως Δήμαρχο Λιδωρικίου. Γιά σένα το λέω φίλε Τάσο..

Μετά από διοίκηση δυόμιση χρόνων έχει πάψει επιχείρημα "Τα ίδια κάνατε και σεις".  Σταματήστε το παραμύθι και ασχοληθείτε σοβαρά με τα προβλήματα που υπάρχουν και δώστε λύσεις γιατί θα έχετε την ίδια πορεία. Θα πάτε στην Β Εθνική. Και επί τη ευκαιρία σας θυμίζω ότι όταν λέμε ανοιχτό διαγωνισμό (δημοπρασία) αφήνουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ως προς την συμφερότερη προσφορά για τον Δήμο και όχι να κοιτάμε πως θα αποκλείσουμε κάποιους διαγωνιζόμενους  για να διευκολύνουμε τους δικούς μας. Ξέρετε τι εννοώ. Μεγάλο φιάσκο. Θα τα πούμε με σύντομα.

Και όπως είχαμε προαναγγείλει η κίνηση πολιτών Δωρίδας άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας η Ώρα της Φωκίδας σύντομα θα έχουμε την πρώτη επίσημη παρουσίαση. Στην κίνηση πολιτών συμμετέχουν και 3 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Δημάρχου που εδώ και καιρό με τη στάση τους (καταψήφιση ή απουσία) έχουν προαναγγείλει την διαφοροποίησή τους με την δημοτική ομάδα. Θέμα χρόνου είναι να μετεξελιχθεί σε Δημοτική Παράταξη. Ελπίζουμε κάθε νέο για καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.