Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Επιστολή προς πολιτικούς αρχηγούς από Βενιζέλο




Επιστολή με 8 προτάσεις για την επίτευξη συμφωνίας με σκοπό διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης θα στείλει αύριο στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

Όπως είπε ο ίδιος, κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών από τη Βόρεια Ελλάδα, που έγινε στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», οι 8 προτάσεις είναι οι εξής:
1. Συμφωνία συμμετοχής σε σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης ή στήριξης του μέχρι το 2014 από αυτούς που καταδικάζουν τη βία και αποδέχονται το δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο.
2. Όλοι μαζί οργανωμένοι και έτοιμοι για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.
3. Παράταση του χρόνου προσαρμογής της χώρας κατά 3 χρόνια.
4. Διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους.
5. Συζήτηση για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών.
6. Συμφωνία για ένα εθνικό φορολογικό σύστημα.
7. Συμφωνία για επενδύσεις.
8. Δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε το προεκλογικό δίλημμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α «Μνημόνιο ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α» και είπε πως τα πραγματικά διλήμματα είναι: «Ευρώπη και ευρώ ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α», «ρευστότητα ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α», «ανάπτυξη ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α», «νέες θέσεις εργασίας ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α».
Αντέδρασε έντονα στην κριτική που δέχεται από τα δεξιά και από τα αριστερά για την υπογραφή που έβαλε στη νέα δανειακή σύμβαση και απάντησε με έμφαση: «Ναι είμαι ο υπουργός Οικονομικών που μείωσε το χρέος της χώρας κατά 110 δισ. Τι έχουν φέρει αυτοί με την υπογραφή τους στη χώρα, από τα αριστερά και τα δεξιά;». Δήλωσε υπερήφανος γι αυτή την υπογραφή γιατί μπήκε κάτω από τις υπογραφές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, ενώ πριν από αυτές υπήρχαν οι υπογραφές του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Χαρίλαου Τρικούπη και του Ιωάννη Καποδίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.