Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Εδώ ο κόσμος καίγεται και στο Λιδωρίκι ψάχνουν γιά νέο Δημαρχείο

Είπα, δεν είναι δυνατόν.  Κάποια κακοήθεια θα είναι. Έτρεξα λοιπόν στην ιστοσελίδα του Δήμου να διαβάσω τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου. Θέματα ρουτίνας. Ήταν πολύ καλά καμουφλαρισμένο.
 Θέμα 1:Αποδοχή πίστωσης ποσού 386.273,00 € (4η δόση ΣΑΤΑ 2011) από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου οικ. έτους 2012, τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Έργων και ψήφιση της πίστωσης. (Εισηγητής: Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)
Ρε αθεόφοβοι, ρε θεομπαίχτες, δεν ντρέπεστε. Βάλατε εισηγητή τακτικό υπάλληλο προκειμένου να περάσετε το θέμα απαρατήρητο. Ρε από πότε χαράζουν την πολιτική του Δήμου οι υπάλληλοι. Ο αιρετός που είναι?  
Πίσω από αυτές τις λέξεις κρύφτηκε η μεγάλη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει την έδρα του Δήμου διαθέτοντας το ποσό των 220.000€ για αγορά ακινήτου για Δημαρχείο στο Λιδωρίκι. Σε μια εποχή που έχει στερέψει η αγορά από ρευστό εσείς διαθέτετε αυτό το τεράστιο ποσό για την αγορά ενός παλιού κτηρίου. Μην μου πείτε ότι δεν το έχετε ήδη βρει. Θα γελάσω.  Θα μου πείτε ευκαιρία. Συμφωνώ, αλλά γι ποιόν?
Πιστεύετε ότι το 2020 θα υπάρχει Δήμος Δωρίδος με έδρα το Λιδωρίκι?  Δεν σας έχω τόσο χαζούς. Παντού μέσα είστε. Από τα Υπουργεία μέχρι την ΚΕΔΕ.  Ο διοικητικός χάρτης μιλάει για άλλα πράγματα.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος δεν διοχετεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε ένα άτομο. Τα λεφτά πρέπει  να πέφτουν στην τοπική αγορά και να γυρίζουν και να μοιράζονται σε όσον το δυνατόν πιο πολλούς.  Κάνετε έργα με αυτεπιστασία και απασχολείστε κόσμο ακόμη και με μεγαλύτερο κόστος για τον Δήμο. Μην δίνετε τα σκουπίδια σε ιδιώτες αλλά δώστε δουλειά σε συντοπίτες μας.  Ψωνίστε από την τοπική αγορά. Πρέπει να ενισχυθεί και το μαγαζάκι του Λιδωρικίου και της Ερατεινής και του Κροκυλείου και του Ευπαλίου. Με πράξεις και όχι με κουβέντες.
Τα κτήρια θα έρθουν με την ώρα τους.  Δεν είναι δυνατόν να μην βρίσκεται ούτε ένας ευπατρίδης ή η ΚΕΔ στο Λιδωρίκι για να παραχωρήσει μια έκταση για την ανέγερση  του Δημαρχείου. Εδώ μόλις τέθηκε το θέμα της απομάκρυνσης του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευπαλίου σας δώρισε ακίνητο 250τμ περίπου στο κέντρο του χωριού και το αφήνετε αναξιοποίητο.  
Για τους Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής μας ένα έχω να πώ: ΝΤΡΟΠΗ που ανέχεστε αυτή την κατάσταση. Πως είναι δυνατόν σε 400.000€ να μην πέφτει ούτε ένα Ευρώ στην περιοχή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.