Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πρώην αντιδήμαρχος με καταθέσεις 2,83 εκατ.



Οι έρευνες του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 500 πολιτικών προσώπων έβγαλαν το πρώτο «λαβράκι». Σύμφωνα με στέλεχος του ΣΔΟΕ, σε τραπεζικό λογαριασμό πρώην αντιδημάρχου σε δήμο της Στερεάς Ελλάδας βρέθηκαν 2,83 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο αντιδήμαρχος αρνείται την ύπαρξη χρημάτων στους λογαριασμούς του.
Το ανωτέρω ποσό, όπως αναφέρει το στέλεχος του ΣΔΟΕ, δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές δηλώσεις του αντιδημάρχου από τον Δομοκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «μαύρο χρήμα» προέρχεται από παράνομες συναλλαγές που είχε ο αντιδήμαρχος με προμηθευτές και εργολάβους του δήμου. Μάλιστα, τα τελευταία επτά χρόνια ο τραπεζικός λογαριασμός «φούσκωνε», για να φθάσει εν τέλει στο ποσό των 2,83 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο και σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Κώστα Σκριμπόνη, δεν υπάρχουν λεφτά στους λογαριασμούς του. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr αναφέρει ότι: «Το γεγονός αναφέρεται σε μια υπόθεση του 2007, την οποία ξεκίνησε κάποιος μηχανικός με επιστολή του στο ΣΔΟΕ. Είναι φυσικό να κάνει τον έλεγχο το ΣΔΟΕ. Αλλά μιλώ ειλικρινά, άμα ανοίξετε τους λογαριασμούς μου, εάν βρείτε έστω και 10.000, πάρτε τα όλα».
Το ΣΔΟΕ έχει ελέγξει τις περισσότερες φορολογικές δηλώσεις των πολιτικών που καταγγέλλονται (επώνυμα ή ανώνυμα), καθώς και τα «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλει τα τελευταία 10 χρόνια. Ταυτόχρονα έχει αποσταλεί έγγραφο από το ΣΔΟΕ στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών με το οποίο ζητεί (από τα μέλη της) στοιχεία λογαριασμών σε οποιαδήποτε μορφή (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ.). Επίσης, το ΣΔΟΕ θα ζητήσει ενημέρωση για τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος (μετατροπή εισαγωγής ή εξαγωγή συναλλάγματος), τυχόν ύπαρξη θυρίδων, καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρημάτων πράξη, όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη repos, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ. Επίσης, να αποστείλουν και τα οικεία παραστατικά για διατραπεζικές εγγραφές αξίας πάνω από 10.000 ευρώ.
Επίσης, η κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ έχει ενημερώσει για τους ελέγχους που διενεργούνται στους 500 πολιτικούς, δημάρχους και στελέχη δημοτικών επιχειρήσεων στις περιφερειακές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αναζητήσουν περιουσιακά στοιχεία που τυχόν έχουν αγοραστεί τα τελευταία χρόνια στις κατά τόπους περιοχές.

Αναδημοσίευση από http://news.kathimerini.gr

Μια συμβουλή γιά μερικά πρώην πολιτικά πρόσωπα αυτοδιοικητικά και μη της περιοχής μας.
Το νου σας έρχεται το ΣΔΟΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.