Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αϊ Γιάννης: Το σήριαλ πάει προς το τέλος.


Φέτος την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος δεν την γιορτάσαμε στην σκιά των αιωνόβιων πλατανιών στις όχθες του Καρυώτη ούτε λειτουργηθήκαμε στο ξωκλήσι του Αϊ Γιάννη.  
Πολλά και διάφορα ακούγονται ως δικαιολογίες. Η ουσία είναι μία. Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας δεν επέτρεψε στον ιερέα της ενορίας μας να λειτουργήσει   στο ξωκλήσι και η ζυγαριά ύστερα από αυτή την παρέμβαση γέρνει αισθητά υπέρ του Μοναστηριού της Παναγίας Βαρνάκοβας. 
Έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν γιά την διαμάχη του μοναστηριού της Παναγίας Βαρνάκοβας με την Ένωση των Ευπαλιωτών η οποία αντιστέκεται στην οικειοποίηση του το οποίο το παρουσιάζει ως μετόχι του μοναστηριού. 
Το θέμα όμως δεν είναι καθαρά εκκλησιαστικό. Το εκκλησάκι είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του χωριού μας και της γύρω περιοχής. Τόσο μεγάλη αξία έχει αυτό το εκκλησάκι γιά το μοναστήρι ή κάνει τις μεγάλες εισπράξεις  έτσι ώστε οι Μοναχές  να ποδοπατούν την ιστορία, τα έθιμα και  την αγάπη των Ευπαλιωτών γιά τον Αϊ Γιάννη.
Άλλως τε μην ξεχνάμε τα περι ακτημοσύνης των μοναχών..  Παραέχει γίνει το κακό με τις επενδύσεις των μοναστηριών στην Ελλάδα. Όσα χρυσόβουλα και εμφανίσετε δεν θα σταματήσουμε να νιώθουμε το εκκλησάκι κομμάτι της ζωής μας. Μην ξεχνάτε ότι κι εμείς είμαστε Εκκλησία... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.