Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Πάνος Καμμένος: Tα «Όχι» τα λένε οι λαοί και όχι οι πολιτικοί...

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Τα «Όχι» τα λένε οι λαοί και όχι οι πολιτικοί και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα Κίνημα πολιτών και θα παραμείνουμε ένα Κίνημα πολιτών.
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την παρουσία σας. Κάθε χρόνος που περνά είμαστε ακόμα πιο πολλοί. Παραμένουμε ανεξάρτητοι, ίσως οι μόνοι που μένουμε ανεξάρτητοι, γιατί όλοι είναι εξαρτώμενοι στην πολιτική σκηνή το τόπου και παραμένουμε και Έλληνες, βάζοντας τον Ελληνισμό και τα εθνικά θέματα πάνω από όλα.
Ερχόμενος με το αεροπλάνο οι οθόνες προέβαλαν το μήνυμα της ελληνικής προεδρίας. Ενώ στην αρχή προβάλλονται τα καραβάκια της ελληνικής προεδρίας στη συνέχεια αναγράφονται κάποιες λέξεις - κλειδιά. Άρχιζε από το «Η Ευρώπη μας» και μετά έγραφε «απασχόληση», σε μια χώρα με 2.100.000 ανέργους. Έγραφε «ανάπτυξη», σε μια χώρα που τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, σε μικρές, μεσαίες ή ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις. Έγραφε «ευημερία», στον τόπο αυτό, όπου οι πολιτικές της τρόικας έχουν οδηγήσει τις ελληνικές οικογένειες στην εξαθλίωση. Γύρισα δίπλα μου να δω τους συνεπιβάτες μου στο αεροπλάνο. Μου έκανε εντύπωση που κανείς δεν αντέδρασε, που κοιτούσαν αυτό το σύνθημα.
 Ο σκοπός ο δικός μας, η δουλειά η δική μας, είναι τους επιβάτες αυτού του αεροπλάνου, αλλά και τους επιβάτες της χώρας που λέγεται Ελλάδα, να τους ξεσηκώσουμε, γιατί μπορούμε να ανατρέψουμε το κλίμα.
 Πρόπερσι, τέτοιες ημέρες και συγκεκριμένα στις 17 Φεβρουαρίου κατέθεσα στον Άρειο Πάγο τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Έχουμε γενέθλια τη Δευτέρα. Ήταν η μέρα που μου ήρθε και ένα άλλο δώρο στη ζωή μου, η κόρη μου, που τη Δευτέρα κλείνει τα δύο της χρόνια. Ανέβασα λοιπόν στο facebook μια φωτογραφία με δυο μικρά ποδαράκια, με μια ροζ κουβέρτα. Το λέω αυτό, διότι μια πολιτική δύναμη θα πρέπει να έχει ως πρώτο στόχο το αύριο και το μέλλον των παιδιών μας, ένα αύριο που δεν διασφαλίζεται από αυτήν την πολιτική.
 Έψαξα να βρω σήμερα τις αλλαγές του πληθυσμού της χώρας. Το 2001 στην καταμέτρηση ήμασταν περίπου 10.200.000, το 2011 ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 300 χιλιάδες πολίτες. Αυτό είναι ίσως το πιο επικίνδυνο στοιχείο, για μια χώρα που γερνάει, για μια χώρα που οι νέοι της δεν έχουν ελπίδα και φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό, για μια χώρα που δεν υπάρχει ελπίδα. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι να φέρουμε την ελπίδα και μπορούμε να φέρουμε την ελπίδα.
 Το αποδείξαμε μαζί στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, χωρίς επιδότηση, χωρίς χρήματα, χωρίς μέσα ενημέρωσης, έχοντας απέναντί μας τα θηρία, τους πήραμε 11% στην πρώτη αναμέτρηση και μετά την ολική επίθεση και τον αποκλεισμό μας καταφέραμε και κρατήσαμε 8% στις εκλογές του Ιουνίου. Αυτό που κάναμε είναι ότι ανατρέψαμε την μεταπολίτευση και δείξαμε ότι δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματίες πολιτικοί για να ανατρέψουν και στη Βουλή την κατάσταση.
 Είμαι περήφανος για τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που οι περισσότεροι χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία, εκτός των πρώτων δέκα που ξεκινήσαμε μαζί την πορεία, των πρώτων που τόλμησαν να πουν «όχι» στο μνημόνιο, παίζοντας το κεφάλι τους και την πολιτική τους καριέρα. Και χαίρομαι που σήμερα είναι εδώ δυο από αυτούς τους βουλευτές, η αντιπρόεδρος της Βουλής, η Μαρία Κόλλια και η Μίκα Ιατρίδη. Και συναντήθηκαν με τους άλλους βουλευτές, με βουλευτές που εκλέξατε εσείς για πρώτη φορά, με ανθρώπους που μέχρι να έρθουν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είχαν πολιτική έφεση στο Κοινοβούλιο.
 Βλέπω την Ραχήλ Μακρή, την Σταυρούλα Ξουλίδου, τη βουλευτή μας στη Β’ Θεσσαλονίκης, τον Γαβριήλ Αβραμίδη, τον Κώστα Γιοβανόπουλο. Βλέπω τον βουλευτή Έβρου Μαρίνο Ουζουνίδη, που μου έλεγε στην αρχή πώς θα μιλήσουμε στη Βουλή και τώρα τους σαρώνει.
 Επίσης συναντηθήκαμε με κινήματα πολιτών, όπως το κίνημα του Γιάννη Δημαρά, το «Άρμα Πολιτών», αλλά και το κίνημα των «Αντιμνημονιακών Πολιτών» του Νότη Μαριά που είναι σήμερα εδώ.
 Και μέσα στο Κοινοβούλιο κάναμε τη μεγάλη αλλαγή. Είμαστε παρόντες σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον ΟΑΣΕ, στο ΝΑΤΟ, στα διεθνή φόρουμ, κάνουμε προτάσεις νόμου και βεβαίως ετοιμαζόμαστε πλέον για τις τρεις μεγάλες μάχες που έρχονται. Για τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και η νίκη θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη.
 Αποφάσισα με τη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευχαριστώ πολύ τον κ. Ακριβούλη που είναι σήμερα εδώ, αλλά και όλα τα στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που εξελέγησαν από τη διαδικασία του Εθνικού Συνεδρίου, να ανακοινώσουμε την πρώτη στήριξη στον ανεξάρτητο συνδυασμό της «Συμμαχίας των Πολιτών» του Χάρη Παπαγεωργίου. Έχει μάθει να είναι ο πρώτος σουτέρ. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, στη συνάντηση που θα έχει με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, να πάρει στα χέρια του αυτόν εδώ το δήμο.
 Έναν δήμο που έχει δήμαρχο που αποτελεί όνειδος. Έναν δήμαρχο, ο οποίος σε δημόσια δήλωσή του στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη, πριν από λίγο καιρό, χαιρέτισε το Κεμάλ Ατατούρκ σαν τον μεγάλο ηγέτη της Θεσσαλονίκης. Δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη τέτοιος δήμαρχος. Όπως και δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη δήμαρχος, ο οποίος έχει διαφορετική σημαία από την Ελληνική. Αυτή τη σημαία, την ελληνική, κρατά ο Χάρης Παπαγεωργίου και για αυτό τον στηρίζουμε.
 Είναι τραγικό, το 2014, να έρχονται πάλι τα κόμματα και οι υποψήφιοι να δηλώνουν ότι εγώ μπαίνω - λέει - κάτω από τη σημαία του κόμματος, είτε για το Δήμο είτε για την περιφέρεια. Και ποια σημαία; Τη σημαία την οποία χρησιμοποιούν για να προκαλέσουν μόνο τη μνήμη, γιατί δεν υπάρχουν πλέον τα κόμματα του παρελθόντος. Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, με όλα τα ακροδεξιά στελέχη τα οποία δεν θα περνούσαν ούτε έξω από την πόρτα σε άλλες εποχές. Δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τη Νέα Δημοκρατία που πίστευε στην Ευρώπη των εθνών - κρατών και όχι στην κυριαρχία της Μέρκελ. Καλά, τη σημαία του ΠΑΣΟΚ την έχουν αφήσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα είδος υποστήριξης. Εντάξει, επιμένουν κάποιοι, έχουμε τον κ. Καμίνη στην Αθήνα.
 Στις δημοτικές εκλογές, εμείς, τέτοιους υποψηφίους, όπως τον Χάρη Παπαγεωργίου, θα στηρίζουμε και για να είμαι ξεκάθαρος, όποιος θέλει την στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα βγει δημόσια, δυνατά και ξεκάθαρα κατά του μνημονίου και της πολιτικής των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Επειδή εγώ δεν κρύβομαι πίσω από μεσοβέζικες δηλώσεις, εδώ από τη Θεσσαλονίκη, λέω ξεκάθαρα στον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι εάν επιθυμεί τη στήριξή μας θα πρέπει να βγει δημόσια να καταγγείλει το μνημόνιο και τις πολιτικές του. Ξεκάθαρα, αντρίκεια και στα ίσια. Τον διευκολύνει αυτή τη στιγμή το ότι ο αντίπαλός του για την περιφέρεια, ο Γιάννης Ιωαννίδης - λυπάμαι που το δήλωσε αυτό - δήλωσε ξεκάθαρα ότι μπαίνει κάτω από τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας για να διεκδικήσει την περιφέρεια. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει.
 Οι κομματικές ταυτότητες, όταν μπαίνουν στο συρτάρι ξαναβγαίνουν, οι κομματικές ταυτότητες σχίζονται και απελευθερώνεσαι. Τα συρτάρια τα ζήσαμε στο παρελθόν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Κάποιοι τις έβαλαν στο συρτάρι και τις ξαναέβγαλαν. Βέβαια το μόνο που κατάφεραν ήταν να τους κλείσει το συρτάρι το χέρι και εξαφανίστηκαν από τη πολιτική ζωή του τόπου. Γιατί αποστάτες ο τόπος αυτός δεν αντέχει.
 Στην τοπική αυτοδιοίκηση δίνουμε τη μάχη με δικούς μας υποψηφίους και χαιρετίζω τον υποψήφιο δήμαρχο του Ωραιοκάστρου, τον Αστέριο Γαβότση, του Κορδελιού, τον Φάνη Παπαδόπουλο, των Αμπελοκήπων, τον Γιώργο Κυριλλίδη, του δήμου του Δέλτα, τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Χαλκηδόνας και στην Καλαμαριά, τον κ. Μαντζαρίδη.
 Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε παρόντες στις τοπικές κοινωνίες με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους παντού και θα δώσουμε αυτή τη μάχη των περιφερειακών εκλογών. Γιατί, μην ξεχνάτε, τη Δευτέρα των προηγούμενων εκλογών ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε και είπε ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε το μνημόνιο και την πολιτική εισόδου της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, δηλαδή χρησιμοποίησε τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σαν δημοψήφισμα.
 Δημοψήφισμα, λοιπόν, εάν θέλουν, εδώ είναι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι και ας αναμετρηθούμε μαζί με τους κομματικούς υποψηφίους της συγκυβέρνησης για να δούμε τι θέλουν οι πολίτες. Αν οι πολίτες εγκρίνουν τον Στουρνάρα μπορούν να ψηφίζουν τους κομματικούς υποψηφίους. Αν οι νεοδημοκράτες του χθες θέλουν να τεθούν κάτω από τη σημαία του κ. Ιωαννίδη να ξέρουν ότι ψηφίζουν τον Βενιζέλο που δήλωσε στη Βουλή ότι ζητάμε - λέει - το όνομα των Σκοπίων να είναι «Βόρεια Μακεδονία».
 Όχι, λοιπόν, η Μακεδονία δεν διαπραγματεύεται με κανέναν. Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Η Μακεδονία δεν παραδίδεται από καμία προσωρινή μειοψηφία ή πλειοψηφία. Η Μακεδονία είναι το χώμα που έχει ποτιστεί με αίμα ελληνικό και για να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι αυτό θα μετρήσουμε εμείς στο δήμο και στις περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, μετά την οικονομική κρίση που έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική κρίση, η κρίση που βιώνει σήμερα το έθνος είναι εθνική κρίση.
 Ξεπουλούν τα πάντα. Ομολογούν στη Βουλή των Ελλήνων ότι ουσιαστικά ανατρέπουν την απόφαση των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι κανένα σύνθετο του όρου «Μακεδονία» δεν θα γίνει αποδεκτό στη νέα ονομασία. Αυτή η απόφαση δεν ανατρέπεται από καμία κυβέρνηση. Αν έχουν την δύναμη ας πάμε σε δημοψήφισμα για να δούμε ποιος είναι με ποιον.
 Ο όρος «Μακεδονία», αυτή την στιγμή, από την κυβέρνηση Σαμαρά, που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 1993, δήθεν για την χρήση του ονόματος, παραδίδεται άνευ όρων και εδώ στέλνω ένα μήνυμα στους παλιούς νεοδημοκράτες, κάποιους που ακόμα επιμένουν και τους λέω να θυμηθούν την απόφαση του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική του Σαμαρά σήμερα στην κυβέρνηση. Η πολιτική την οποία ακολούθησε η Ελλάδα είναι πολιτική απόφαση των πολιτικών αρχηγών, δηλαδή η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ η στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Δεν θέλω να σας κουράσω πολύ, θέλω όμως να κλείσω με τη δεύτερη μεγάλη μάχη την οποία θα δώσουμε όλοι μαζί και δεν είναι μια μάχη για την τιμή των όπλων. Τη μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί για τις ευρωεκλογές, την μάχη που έχουμε υποχρέωση να δώσουμε σπίτι - σπίτι, γιατί θα αποκλειστούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη μάχη αυτή που θα έχει έναν σκοπό: να δείξουμε στους πολίτες της Ελλάδας τη διαφορά μας. Τη διαφορά, δηλαδή, που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων που στηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, των κομμάτων που έχουν αποφασίσει τον φεντεραλισμό στην Ευρώπη, δηλαδή την κατάργηση των εθνών - κρατών, την υποστολή των σημαιών, και των δυνάμεων του αντιφεντεραλισμού, δηλαδή των δυνάμεων εκείνων που λέμε «ναι» στην Ευρώπη των κρατών και «όχι» στην υποστολή των σημαιών και στην επικυριαρχία της Γερμανίας. Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε στις ευρωεκλογές.
 Στη μάχη αυτή, θέλω να ξέρετε ότι θα μπουν μπροστά πρώτα από όλα οι βουλευτές μας. Βουλευτές από όλη την Ελλάδα θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές για τις ευρωεκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα είναι κινήματα πολιτών, θα είναι πολιτικοί, αλλά και πολίτες που στο παρελθόν σηματοδότησαν τις πατριωτικές θέσεις, γιατί εκτός από τον όρο «Μακεδονία» υπάρχει και το θέμα της Κύπρου. Πάνε να κλείσουν το Κυπριακό με ένα νέο «Σχέδιο Ανάν».
 Εδώ θέλω να ξέρετε, κυρίες και κύριοι, ότι είμαστε μόνοι μας. Δυστυχώς Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, όπως έκαναν με εξαιρέσεις και την προηγούμενη φορά, είπαν ένα αρχικό «ναι» στο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη - Έρογλου. Αν προχωρήσει αυτό το «Σχέδιο Ανάν» θα έχουμε ουσιαστικά μια συνομοσπονδία στην Κύπρο, θα έχουμε αυτό που απέτρεψε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, λέγοντας, παρ’ όλες τις πιέσεις, σε αυτό το συγκλονιστικό διάγγελμά του προς τον κυπριακό ελληνισμό «εγώ δεν παρέλαβα κράτος για να παραδώσω κοινότητα».
 Τιμούμε την μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου. Θα ξεσηκώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για να στηρίξουμε την Κύπρο μας. Σε αυτό το κάλεσμα θέλω από εδώ, από τη  Θεσσαλονίκη, να καλέσω τις δυνάμεις των πατριωτών από όλους τους χώρους, που συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες, να έρθουν κοντά μας.
 Θέλω να καλέσω εκείνους που το 1994 βρεθήκαμε μαζί στην Ίμβρο και την Τένεδο, με την ομάδα των βουλευτών της πρωτοβουλίας για τα εθνικά θέματα. Κάποιοι από αυτούς είναι εν ενεργεία, αλλά όλοι είναι αποκλεισμένοι από τα κόμματα της εξουσίας.
 Και θα δώσω ένα παράδειγμα ονομαστικά: Θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους σαν τον Παναγιώτη Σγουρίδη από την Ξάνθη, με τον οποίο μαζί με τον Δημήτρη Βουνάτσο από την Μυτιλήνη και τον Κώστα Μπαντουβά από το Ηράκλειο, πήγαμε και συλληφθήκαμε στην Ίμβρο το 1994.
 Κατεβήκαμε στην Κύπρο, σπάσαμε τη γραμμή του Αττίλα και μπήκαμε μέσα στο «Λήδρα» για να ελευθερώσουμε την Ελένη Φωκά και τους εγκλωβισμένους.
 Συνυπήρξαμε στη Σερβία, ζητώντας να μην βομβαρδιστεί ο χριστιανικός ορθόδοξος πληθυσμός των Σέρβων. Ήμασταν μαζί, δίπλα στον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στηρίζοντας αυτόν τον λαό που ζητά την απελευθέρωσή του.
 Και βλέπουμε ότι σήμερα, οι δήθεν πατριώτες του «Δικτύου 21» με τον κ. Σαμαρά, που τώρα έχουν το Μαξίμου, αυτή η «Πολιτική Άνοιξη», όχι απλώς δεν τηρεί αυτή τη στάση απέναντι στον κουρδικό λαό, αλλά διενεργούνται επιχειρήσεις από κοινού με τον κ. Δένδια, με τουρκικές υπηρεσίες, συλλαμβάνονται Κούρδοι αγωνιστές και οδηγούνται στις φυλακές της Τουρκίας. Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων.
 Θέλω να κλείσω λέγοντας ότι όλο αυτό τον κόσμο τον καλούμε να έρθει σε ένα κοινό προσκλητήριο. Καλούμε τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι συγκρούστηκαν με αυτό το οποίο δημιούργησε το τέρας, τη νέα τάξη πραγμάτων. Το προσωπείο δηλαδή, της Δημοκρατίας που έλεγε η διαφήμιση που σας έλεγα στο τέλος για την ελληνική προεδρία, σε μια χώρα που δεν διοικούν οι εκλεγμένοι, αλλά ο κ. Φούχτελ, ο οποίος έρχεται και δίνει εντολές στην ελληνική κυβέρνηση. Επίτροποι μη δημοκρατικά εκλεγμένοι διοικούν την πατρίδα μας. Είναι δυνάμεις κατοχής.
 Έχουμε υποχρέωση να συστρατευθούμε και να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, με κινήματα πολιτών, και για αυτό αποτελεί παράδειγμα ο Χάρης Παπαγεωργίου. Δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος του αθλητισμού, είναι ένας άνθρωπος που χρησιμοποίησε τη δόξα του για να βοηθήσει, είτε άτομα με ειδικές ανάγκες που παίζουν μπάσκετ στα καροτσάκια, είτε οικογένειες που πεινούσαν και η κίνηση «Πρωτοβουλία Πολιτών» τους μοίραζε τρόφιμα. Τέτοιους θέλουμε κοντά μας. Πολίτες και κινήματα που θα συναντηθούμε.
 Ο Βασίλης Ψυχογιός κατεβαίνει στην Πυλαία Χορτιάτη. Εύχομαι καλή επιτυχία Βασίλη. Θέλουμε δίπλα μας τους εργαζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ 3 και τους ευχαριστούμε και σήμερα που είναι ακόμη μια φορά εδώ, γιατί αντιστάθηκαν και αντιστέκονται, γιατί δεν γονάτισαν.
 Θέλω στο τέλος - και αυτό ίσως παρεξηγηθεί, αλλά θα το κάνω - να καλέσω και τους ηγέτες της Εκκλησίας μας να αναλάβουν την ευθύνη για το εθνικό θέμα. Ο μακαριστός Χριστόδουλος γέμισε τη Θεσσαλονίκη με ελληνικές σημαίες, λέγοντας «όχι» στην παράδοση της Μακεδονίας. Ας σταματήσουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τους κυβερνώντες και ας σηκώσουν το λάβαρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού για να παλέψουμε όλοι μαζί για την προστασία της Πατρίδας μας, των οικογενειών μας, των εθνικών ιδανικών μας.
 Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ. Στρατιώτες και νικητές. Καλή δύναμη σε όλους.
 Ευχαριστώ, ακόμη μια φορά, τη συντονιστική επιτροπή και τη νεολαία, για το μεγάλο αγώνα που δίνουν.
 Καλή νίκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.