Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τέσσερα κουρασμένα παλικάρια στον δρόμο για την νίκη...


Ρε τόσο πολύ για "χάπατα" μας έχουν; Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ζώστηκαν τ' άρματα τα 4 παλληκάρια και πάνε να πατήσουνε την Τριπολιτσά. Μαζεύτηκαν λοιπόν οι μέχρι πρότινος σωτήρες μας -όλοι άνω 65- οι οποίοι συνεχίζουν να καθορίζουν την  τύχη του τόπου και ζητούν την ψήφο μας για να πάνε την Δωρίδα ένα βήμα μπροστά;  
Για τον Γιώργη τον μπροστάρη τι να 'πω. Αιώνιος και αδιαμφισβήτητος Δήμαρχος στο Λιδωρίκι. Ναι όμως μόνο για το Λιδωρίκι και για μιά άλλη εποχή. Διέλυσε τους τοπικούς του αντιπάλους και έκανε παιχνίδι μόνος του. Δεν ασχολήθηκε με τις δουλειές των άλλων δυνατών πχ. βωξίτες για μην τους έχει μέσα στα πόδια του.  Και όταν πράγματι τους χρειάσθηκε έδωσαν δυναμικό παρόν και μέσα σε μιά νύχτα μετάφεραν την έδρα του νεοσύστατου Δήμου Δωρίδος από το Ευπάλιο στο Λιδωρίκι.  
Για τον εκ Βαρδουσίων ορμώμενο Βασίλη τι να πω. Αλληλέγγυος στον στον Γιώργο από τα χρόνια που ήταν υπάλληλος στην Νομαρχία κάνοντας στραβά μάτια για χίλια δυο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αρκεί να συμφωνούσε ο μπαρμπα-Νίκος. Τόσα χρόνια χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση έκανε ότι ήθελε.
Για σένα δάσκαλε τι να ΄πώ. Ας είναι καλά μερικοί που πέσαν απάνω καταπάνω και βγήκες Δήμαρχος. Νόμιζες ότι η κοινωνία είναι η σχολική τάξη και αν δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα θα τους πέταγες έξω και θα τους έβαζες και απουσία. Τι να πω απαλλάσσεσαι λόγω του επαγγέλματος. Σε πηγαίναν και σε φέρναν οι άλλοι....
Εσένα γριά αλεπού σε άφησα τελευταίο για να σε στολίσω για καλά. Από τότε που νόησα -εκεί στην Χούντα ήταν και όχι στην Επανάσταση όπως εσύ λες- όποια πέτρα και να σηκώσεις είσαι από κάτω. Δηλώνεις κτηματίας σαν τον άλλον τον βλάκα που προσπαθεί μάταια να σε μιμηθεί, αλλά απ' ότι θυμάμαι μαζί με τα άλλα τα παιδιά το είχες τσιμπήσει και συ το λεωφορειάκι από την ΕΑΣ το 1990 για τις υπηρεσίες που πρόσφερες. Πέταγες και κάνα ξεροκόμματο στους άλλους με κανέναν διορισμό και ζούσες σαν άρχοντας. Κοινότητα, Ένωση, Δήμος, ΤΟΕΒ από όπου πέρασες χάνει η μάνα το παιδί. Γ@μούσες και έδερνες στην περιοχή και είχες στήσει το δικό σου κράτος με ανθρώπους έτοιμους να πέσουν στην φωτιά για σένα. Μόνο εκείνος ο Τάσος σου ξέφυγε λίγο -βλέπεις όλα τα παιδιά δεν γίνονται ίδια- και για να τον τιμωρήσεις έκανες κολιγιά με τον λύκο και προσπαθείς να μας οδηγήσεις στο στόμα του αρκεί να τον εκδικηθείς. Αλλά να ξέρεις δεν θα πέσουμε στην παγίδα.
Αν υπάρχει ίχνος αυτοσεβασμού και μια τσίπα φιλότιμο σε όλους όσους ασχολούνται με τα δημοτικά ας μην πλαισιώσουν αυτό το ψηφοδέλτιο το οποίο έγινε για λόγους καθαρά προσωπικούς και δεν έχει καμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.