Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Αυτά που δεν έδειξαν τα κανάλια.

σαμαρας οροςΟ πρωθυπουργός εκτός από τις κωδωνοκρουσίες, άκουσε και την κριτική των αγιορειτών, με ευγενικό βέβαια τρόπο.
Κατά την επίσημη συνάντηση με την Ιερά Κοινότητα οι αγιορείτες πατέρες αφού ανέφεραν θέματα που απασχολούν το Άγιο Όρος, όπως το θεσμικό καθεστώς, η λειτουργία του ΚΕΔΑΚ, ζητήματα συντήρησης και ασφάλειας των κειμηλίων, το πρόβλημα της Μονής Εσφιγμένου, το θέμα της Αθωνιάδος Σχολής και άλλα παρόμοια, μίλησαν για την οικονομική κρίση της χώρας.
Του είπαν ότι φθάνουν μέχρι το Άγιο Όρος οι κραυγές απόγνωσης των πολιτών για την οικονομική κρίση και ζήτησαν να ρίξει το βάρος η κυβέρνηση στους πολίτες και όχι στους αριθμούς και τους δείκτες, όπως ζητούν τα ξένα κέντρα από την Ελλάδα.
Επίσης αναφέρθηκαν στο εκρηκτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους γειτονικούς δήμους από την εγκατάσταση της εταιρίας για την εξόρυξη του χρυσού και ζήτησαν να γίνει μια νέα προσπάθεια συνενόησης με τους κατοίκους με την προσωπική του παρέμβαση.
Τέλος διαμαρτυρήθηκαν για τις αντορθόδοξες ενέργειες της κυβέρνησης, όπως η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, η μελετώμενη κατάργηση της σχολικής αργίας των Τριών Ιεραρχών και η μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό.
Ο Πρωθυπουργός απάντησε μόνο για τα θέματα που απασχολούν το Άγιο Όρος.
Ελπίζουμε τα προσκυνήματα και οι προσευχές αυτών των ημερών να τον κάνουν να σκεφθεί σοβαρά όλα όσα του είπαν οι αγιορείτες.
Καλή φώτιση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.