Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΜΜΕ: Το πλέον σύγχρονο ψυχοφάρμακο…




Φτάσαμε σχεδόν στα τρία χρόνια που έχουμε “ενημερωθεί”, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, για την κατάσταση που επικρατεί στην διεθνή και ελληνική οικονομική σκηνή.
Πλέον στις εφημερίδες όλο και πιο συχνά κάνουν την εμφάνιση τους άρθρα με τρομακτικό περιεχόμενο για το συγκεκριμένο θέμα…
Αναφέρονται συχνά στην λέξη «πόλεμος»… οικονομικός, κοινωνικός, στρατιωτικός… 
Κάποιοι μιλούν για τον Αρμαγεδδών, για τέλος εποχής και διάφορες άλλες κινδυνολογίες κάποια άρθρα μπορεί να ευσταθούν, αλλά, κάποια άλλα σίγουρα υπερβάλουν.
Και δεν θα άξιζε να προβληματιστούμε, αν κάποια από αυτά τα άρθρα δεν ήταν αναδημοσιεύσεις από έγκριτες εφημερίδες παγκόσμιας εμβέλειας, οι οποίες κάνουν παρόμοιες αναφορές.
Ακόμη και κάποια Ελληνικά blog μιλάνε για πόλεμο, έχουν τρομακτικό περιεχόμενο σχετικά με το μέλλον της χώρας, της κοινωνίας, της Ευρώπης…
Που αποβλέπουν και που αποσκοπούν όλα αυτά?
Στην τρομοκρατία των πολιτών και των εργαζομένων?
Γιατί τον “πόλεμο” ένας πολίτης δεν μπορεί να τον αποφύγει. Ούτε να προετοιμαστεί για αυτόν. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για το άγνωστο…
Γιατί τον ανθρώπινο εγκέφαλο η σύγχρονη ψυχολογία τον έχει αναλύσει και ξέρει πώς να τον μανιπουλάρει, ενώ η φαρμακολογία έχει καταφέρει να τον νουθετήσει…
 Έχουμε δει “ηγέτες”, “επαναστάτες”, στρατιωτικούς, πράκτορες, που ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή αν διαφωνούμε  με  τις πράξεις τους, μόλις συλληφθούν από τους αντιπάλους τους, σε μια ημέρα μεταμορφώνονται σε άβουλα τρομοκρατημένα ανθρωπάκια. Αυτό συνήθως είναι αποτέλεσμα φαρμάκων που επιδρούν στο νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο και τους δημιουργεί παραισθήσεις και κρίσεις τρόμου και πανικού.
Μήπως λοιπόν επειδή είναι δύσκολο να μας εμβολιάσουν μαζικά με τέτοια φάρμακα βρήκαν τον τρόπο της προπαγάνδας των ΜΜΕ ώστε να περάσουν τον φόβο στο μυαλό μας?
Να έχουν υποταγμένους εργαζόμενους, υπάκουους πολίτες, άβουλους ψηφοφόρους, να μας κάνουν απελπισμένα και φοβισμένα πιόνια?
Θα βόλευε πολλούς κάτι τέτοιο επιχειρηματίες, τραπεζίτες, πολιτικούς… θα ήταν όλοι ευτυχισμένοι.
Γι’ αυτό εμείς δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι!!!
Δεν πρέπει να “φάμε το γεύμα” που μας “σερβίρουν”.
Δεν πρέπει να περάσει η τρομοκρατία των ΜΜΕ.
Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας και την αισιοδοξία μας.
Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε την ζωή μας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, με τόλμη, με όνειρα, με κέφι, γιατί αυτά δεν μπορεί κανείς να μας τα στερήσει… κανείς!!!!
Και όπως έλεγε ένα παλιό σύνθημα, σε πείσμα όλων: «Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.