Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κόλαση! Ερχονται ειδοποιητήρια και τελεσίγραφα για οφειλέτες με απειλή βαριάς ποινής!



Να καλύψει την μαύρη τρύπα από τα έσοδα του Ιανουαρίου προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών, που για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να βρει τους φοροφυγάδες

 
Μετά τα άσχημα νέα το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνει την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, ώστε να ξεκινήσει ένα ακόμη "σαφάρι" για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, κατά των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, αλλά και για την εμπρόθεσμη απόδοση του ΦΠΑ!  Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική» τα στελέχη του υπουργείου βάζουν εκ νέου στο τραπέζι μια νέα μόνιμη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών από τους οφειλέτες, ένα νέο Ποινολόγιο που θα στηρίζεται στην αρχή της αναλογικότητας, με ποινές που θα αποτρέπουν παραβατικές συμπεριφορές, αλλά θα έχουν αντίκρισμα στα δημόσια ταμεία, διευκολύνοντας την καταβολή προστίμων και προσαυξήσεων, αλλά και το κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος, με βάση αμερικανικά πρότυπα και αντικειμενικά κριτήρια μεθόδων ανάλυσης.
Έρχονται τελεσίγραφα
Επίσης το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για να στείλει ένα εκατομμύριο «ραβασάκια» σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα 56 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο και εκτιμάται ότι σήμερα αγγίζει τα 60 δισ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω ειδοποιητήρια θα έχουν χαρακτήρα τελεσίγραφου, καθώς κάθε οφειλέτης θα ειδοποιείται ότι, αν δεν πληρώσει άμεσα ή αν δεν προβεί σε ρύθμιση εξόφλησης του χρέους του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το αυτόφωρο και με κατασχέσεις, σε πρώτη φάση, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων ή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.