Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Προβάδισμα στο νήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ με 29%




Με 29% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ (28,5%), όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών, σύμφωνα με το νέο νέο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ανακτά τα πρωτεία που είχε απολέσει στο Βαρόμετρο Ιανουαρίου (28,5%), αφήνοντας δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία τον Ιανουάριο είχε 29%.

Παράλληλα, τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή (11,5%), σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη άνοδο (+1,5%) ανάμεσα στα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα σε σχέση με τον Ιανουάριο. Σε μονοψήφιο επίπεδο επιρροής βρίσκονται οι υπόλοιπες παρατάξεις, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να κατατάσσονται τέταρτοι, παραμένοντας σταθεροί στο 8%.
Αντίθετα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, υποχωρούν κατά μία μονάδα. Το ΠΑΣΟΚ πέφτει στην πέμπτη θέση (7%), και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται έκτη με 6%. Τελευταίο βρίσκεται το ΚΚΕ, με αμετάβλητη επιρροή που ανέρχεται στο 5,5%.
Αναφορικά με την παράσταση νίκης, η εικόνα είναι διαφορετική, καθώς το 48% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Νέα Δημοκρατία θα ήταν ο νικητής των εκλογών εάν η χώρα μας προσέφευγε αύριο στις κάλπες, εξασφαλίζοντας αισθητή διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων σε βάρος της Κουμουνδούρου, η οποία υποχωρεί στο 38%, και ανατρέποντας το προβάδισμα 5 μονάδων που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο (44% έναντι 39%).
Έτσι, βλέπουμε πως η ΝΔ ανακτά τα ηνία στην παράταση νίκης για πρώτη φορά από το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα η ψαλίδα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε μέχρι και τις 35 μονάδες (60% έναντι 25% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.