Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Oι μουλάδες Ταλιμπάν πυροβόλησαν στο κεφάλι μαθήτρια 14 χρονών γιατί πήγαινε στο σχολείο



Η Malala Yousafzai , ένα 14χρονο κορίτσι που κέρδισε πέρυσι στο Πακιστάν το βραβείο Ειρήνης πυροβολήθηκε σήμερα στο κεφάλι, στην επιστροφή της από το σχολείο, στην Swat Valley από πυρά Πακιστανών Taliban.
Οι μουλάδες της οργής,  που τα τελευταία χρόνια αρκετοί από αυτούς έχουν μεταναστεύσει και στην πατρίδα μας, ανέλαβαν την ευθύνη για την δολοφονία του κοριτσιού, που φαίνεται ότι έπαιζε με την φωτιά.
Η νεαρή Malala είχε δεχτεί πολλές απειλές για την ζωή της γιατί διατηρούσε μπλόγκ στο οποίο έγραφε για τις απαγορεύσεις των Ταλιμπάν και θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των γυναικών.
Η επίσημη αιτιολογία που οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν ένα παιδί την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο του ήταν ότι έσπερνε φεμινιστικά μηνύματα ξεσηκώνοντας τις γυναίκες.
ΟΙ ίδιοι το έχουν ως πάγια πρακτική να  εισβάλουν αιφνιδιαστικά στα σπίτια και  να ψάχνουν για βιβλία και πιθανή εκπαίδευση των γυναικών ενώ αν βρουν  ενοχοποιητικά στοιχεία τις  σκοτώνουν ή τις ακρωτηριάζουν.
Η 14χρονη νοσηλεύεται  με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομείο της Πεσαβάρ αλλά είναι αμφίβολο αν θα επιζήσει καθώς κάποιες σφαίρες που την έπληξαν στον λαιμό είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, λένε οι γιατροί.
Μαζί με το βραβείο Ειρήνης που κέρδισε το 2011 πήρε ως δώρο και 500.000 ρούπιες ή 5.500$ που σκόπευε να τα διαθέσει για την μόρφωσή της.
Δυστυχώς μπορεί και να μην προλάβει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.