Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012


Ο πρόεδρος της Βουλής ζητά...

«Να έρθει σφραγισμένη η λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή»


Την λίστα Λαγκάρντ θα ζητήσει η Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σε αυτή περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των «πόθεν έσχες» Αθανάσιο Νάκο προκειμένου να στείλει αύριο Παρασκευή επιστολή στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με την οποία να του ζητά το σχετικό αρχείο. 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την ολομέλεια επισήμανε ότι «είναι ανάγκη να έρθει σφραγισμένη η λίστα στην Βουλή» ενώ και ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέτσης Τσίπρας σημείωσε πως οφείλει η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να την ζητήσει. 

Επιπροσθέτως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με επιστολή του προς τον κ. Νάκο του ζητά να ενεργήσει ώστε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος και ο εισαγγελέας επικεφαλής της αρχής για το οικονομικό έγκλημα Γ. Πεπόνης να παραδώσουν τη λίστα με τους 1.991 καταθέτες της Ελβετίας στην βουλή. Στην Βουλή και συγκεκριμένα στην επιτροπή Θεσμών ζήτησε να σταλεί η λίστα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την χθεσινή παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του «Mega». 

Πάντως παραμένει άγνωστό τι θα πράξει ο κ. Πεπόνης και αυτό γιατί το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής και νομικά δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι όπως εξήγησε ο πρώην εισαγγελέας και προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης «η λίστα θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή βάση για έρευνα»

Πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.