Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ 2012: ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ


Η οικονομική κρίση, μέσα σε όλα, έχει "χτυπήσει" και ένα από τα επαγγέλματα που θεωρούνταν ότι ανεξαρτήτως συνθηκών θα είχαν δουλειά, αυτό του εργολάβου κηδειών.
Και όμως, τα γραφεία τελετών περνούν και αυτά δύσκολες στιγμές, αφού πολλοί ζητούν να πληρώσουν τα έξοδα με δόσεις, δίνοντας 100 ευρώ το μήνα ενώ αρκετοί προχωρούν σε περικοπή του καφέ μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία.

"Κάποτε οι γέροι κρατούσαν τα χρήματα τους για εκείνη την ώρα και έτσι οι συγγενείς πλήρωναν αμέσως τα έξοδα της κηδείας. Τώρα όμως αυτό αρχίζει να μειώνεται αισθητά, αφού τα γεροντάκια δίνουν την πενιχρή τους σύνταξη για να βοηθήσουν τα παιδιά τους που περνούν δύσκολα κι έτσι όταν έρχεται η ώρα του θανάτου εκείνα πια δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος γραφείων τελετών Ανατολικής Κρήτης, Κωνσταντίνος Πιτσικάκης.
Υπάρχουν πάντως και χειρότερες περιπτώσεις, όπως αυτών που αναγκάζονται να αφήσουν τον νεκρό στα αζήτητα, αφού τα οικονομικά τους τους απαγορεύουν οποιαδήποτε δαπάνη. Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου μάλιστα, στα ψυγεία των νεκροτομείων υπάρχουν εννιά πτώματα, την κηδεία των οποίων θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου γραφεία τελετών, προκειμένου να μην μείνουν άταφα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.