Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Κύριε Λοβέρδο, δώστε πρώτος το παράδειγμα του εθελοντή

Η τελευταία δήλωση του υπουργού παιδείας κυρίου Λοβέρδου, περί της σκέψης να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία με εθελοντές εκπαιδευτικούς αφιερώνεται σε όλα τα πράσινα και μπλε φερέφωνα που:
Πριν ψηφιστεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου, καθησύχαζαν τους πάντες λέγοντας πως πρέπει πρώτα να δούμε τι προβλέπει το νομοσχέδιο και μετά να το κρίνουμε, βάζοντας εμπόδια και φρενάροντας οποιαδήποτε προσπάθεια γινόταν από τα κάτω για δημιουργία μετώπου αντίστασης στα διαφαινόμενα σχέδια

Πριν καταργηθούν τα δώρα, κόμπαζαν με σιγουριά πως κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει στην Ελλάδα γιατί αμέσως θα επαναστατούσε ο κόσμος. Βέβαια πρακτικά, ποτέ δεν έκαναν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση διότι οι κομματικές δεσμεύσεις δεν τους επέτρεπαν κάτι τέτοιο.

Πριν μειωθούν οι μισθοί διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί η ελληνική κοινωνία δεν το αντέχει για να πνίξουν τελικά τις επαναστατικές τους διαθέσεις στα νερά του Καστελόριζου και στο ρεαλισμό του μνημονίου και της τρόικας.

Και έρχεται τώρα ο κύριος Λοβέρδος, με απύθμενο θράσος και κυνικότητα τα οποία βαφτίζει ειλικρίνεια, να μιλήσει για εθελοντές εκπαιδευτικούς, συμπληρώνοντας προηγούμενες διαβεβαιώσεις πως τα κενά στα σχολεία δεν θα καλυφθούν με προσλήψεις.

Παίζοντας με την αγωνία και την αβεβαιότητα δεκάδων χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών, χρησιμοποιεί τον μπαμπούλα της ανεργίας, που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις που υπηρέτησε δημιούργησαν, μιλάει για μοριοδότηση όσων εκπαιδευτικών προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε έναν μελλοντικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη κι ας κατηγορηθώ για κινδυνολογία και για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί θα πριμοδοτούνται με μόρια, όχι μόνο στον ΑΣΕΠ αλλά και σε μια μελλοντική τους αξιολόγηση, τα σχολεία, δε, που θα απασχολήσουν εθελοντές εκπαιδευτικούς θα μοριοδοτούνται, επίσης, στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και οι διευθυντές τους το ίδιο.

Η κυβέρνηση διά μέσω του υπουργού της σήκωσε το γάντι.

Απομένει σε μας όλους, διορισμένους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς των μαθητών μας, να δώσουμε ή όχι, αποστομωτική απάντηση καθώς πλέον η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη φαντασία.

Κύριε Λοβέρδο, προσωπικά θα περίμενα από σας, μετά και την τελευταία σας πρόταση, να προσφέρετε εθελοντικά το μισθό σας και να προτείνετε να κάνουν το ίδιο και όλοι οι συνάδελφοί σας στην κυβέρνηση, για να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαίδευσης.

Μετά από αυτό, σας προτείνω εθελοντικά να παραιτηθείτε, εσείς και η κυβέρνησή σας γιατί αυτό ούτως ή άλλως θα το κάνετε αναγκαστικά κάτω από τη λαϊκή πίεση και απαίτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.