Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Φαρ Ουέστ έγινε η Φιλοθέη

Σε μάστιγα για την περιοχή έχουν μετατραπεί τα βοοειδή τα οποία περιφέρονται αδέσποτα και καταστρέφουν ότι βρούν στο πέρασμά τους. Από τον Μόρνο μέχρι την Περιθεώτισσα και από εκεί μέχρι την Αρτοτίνα διάφοροι γελαδάρηδες αφήνουν ανεξέλεγκτα τα ζώα τους μέσα σε χωριά, κήπους, καλλιέργειες  καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, μετατρέποντας την περιοχή σε Φαρ Ουέστ.  
Ο Δήμος "προσέλαβε" έναν καου-μπόι το έργο του οποίου δεν το έχουμε δει ακόμη στην περιοχή μας. Οι κάτοικοι των χωριών προσπαθούν να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους στα χωριά μας από τα αδέσποτα ζώα δημιουργώντας ομάδες περιφρούρησης.
Έτσι λοιπόν πριν λίγες μέρες μια ομάδα κατοίκων της Φιλοθέης εντόπισε και μπόρεσε και εγκλώβισε ένα κοπάδι αδέσποτα γελάδια σε συγματοπλεγμένο χώρο. Ειδοποίησαν την αρμόδια επιτροπή του Δήμου για να διαπιστωθεί η παράβαση.  Στην συνέχεια εμφανίστηκε κτηνοτρόφος της περιοχής καβάλα στην εντούρο με την καραμπίνα του και ζήτησε από τον πρόεδρο του χωριού να αφήσει ελεύθερα τα ζώα.  Μετά από λογομαχία και σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων ο κτηνοτρόφος κτύπησε τον πρόεδρο με το κοντάκι του όπλου τον οποίο μετέφεραν οι συγχωριανοί του στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου για τις πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια εμφανίσθηκε άλλο άτομο και με την απειλή καραμπίνας ζήτησε από τους κατοίκους να ελευθερώσουν τα ζώα. Τα ζώα ελευθερώθηκαν. 
Ο πρόεδρος του χωριού έκανε μήνυση στον κτηνοτρόφο ο οποίος και συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο το οποίο παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.