Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μονομαχία ήθους στη Βουλή: Ο Βενιζέλος ρώτησε τον Παπαδημούλη αν ο ενθουσιασμός του οφείλεται σε γενόσημα

Aπό τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τάξει στο ποίμνιό του μονομαχία ήθους με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον κύριο Τσίπρα προσωπικά. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία που γνωρίζει το προσωπικό ήθος του Ευάγγελου Βενιζέλου περίμενε με αγωνία τη στιγμή της αναμέτρησης, που έφτασε σήμερα το απόγευμα!

Σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο μεγάλος ρήτορας της κεντροαριστεράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε στη δύναμη των λέξεων... 

"που σκοτώνουν" και εισέπραξε το αναπάντεχο γι' αυτή τη χρονική στιγμή της ομιλίας του χειροκρότημα από το ΠΑΣΟΚ. Ακολούθως αναφέρθηκε στα τέως στολίδια του ΛΑΟΣ που πλέον κοσμούν τη ΝΔ και την κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό προκάλεσε την ειρωνική αντίδραση από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ και το σχόλιο από κάποιον βουλευτή του (εικάζω από τον κ. Παπαδημούλη): τώρα χειροκροτήστε. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που αν διακρίνεται για ακόμη ένα στοιχείο πέρα από το ήθος του αυτό είναι το χιούμορ του σχολίασε: "Κύριε Παπαδημούλη, έχετε πάρει κάτι σε γενόσημο; Γιατί σας βλέπω ενθουσιασμένο". 
Φυσικά ένας τόσο υπέροχος αστεϊσμός σήκωνε έντονο χειροκρότημα καθώς εκτός από ενδεικτικό χιούμορ, ήταν και ενδεικτικό του ήθους, αλλά και σεβασμού προς τον πολιτικό αντίπαλο.

Σε δεύτερο επίπεδο αξίζει να σχολιάσει κανείς την εκτίμηση που δείχνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στα γενόσημα, ταυτίζοντάς τα με τα ληγμένα. Δεν είναι να απορεί κανείς για το γεγονός οτι στήριξαν ένθερμα την τροπολογία για τα γενόσημα πάντως στο ΠΑΣΟΚ. Εάν θεωρούν οτι έχουν τόσο ευεργετικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, λογικά παίρνουν καθημερινά ντουζίνες από αυτά.

Από epikairo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.