Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Θα ξεριζωθεί το ναζιστικό μόρφωμα από την ΕΛ.ΑΣ.;

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρέλειψε να στείλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεκάδες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και η Ελληνική Αστυνομία. H «Εφ.Συν» δημοσιεύει ένα μικρό δείγμα των «παράλληλων δράσεων».

Ενα μικρό δείγμα των «παράλληλων δράσεων»

28/1/2013 Περιστέρι

Ομάδα 7 ναζιστών επιτέθηκε σε σπίτι μεταναστών με ρόπαλα και μαχαίρια, έκλεψαν αντικείμενα κι ένα κινητό, ενώ όταν έφτασε η αστυνομία είπε στους μετανάστες να μην καταφεύγουν σε καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση αλλά μόνο για κλοπή.

31/3/2013 Μενίδι

Αστυνομικοί του Α.Τ. Μενιδίου συνέλαβαν τραυματισμένους μετανάστες που πήγαν εκεί για να υποβάλουν μήνυση για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν στις 6 μ.μ. την ίδια μέρα. Αντί να αναζητήσουν τους δράστες, έλεγχαν επί ώρες τα χαρτιά των περίπου είκοσι μεταναστών που πήγαν μαζί με τα θύματα για να καταγγείλουν τις επιθέσεις, αφήνοντας έτσι τους φασίστες να φύγουν.

3/5/2013 Νέα Μάκρη

Ο Γκουλάμ Μουρταζά βρέθηκε αντιμέτωπος με τη χυδαία ρατσιστική βία αλλά και την πλήρη κάλυψή της από γνωστούς του δράστη, αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Νέας Μάκρης. Ο δράστης έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής για τη συμπεριφορά του. Αρχισε να τον βρίζει και να τον χτυπάει. Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν τον δράστη με ένα χαιρετισμό-χειραψία και τη φράση «τι έκανες, ρε μάγκα;», ενώ σε αυτόν που τους ειδοποίησε του είπε: «Καλά, για τον Πακιστανό μάς φώναξες;»

Ο Γκουλάμ είπε στους αστυνομικούς ότι θέλει να κάνει μήνυση και εισέπραξε την απάντηση: «Τι μήνυση να κάνεις;». Φυσικά ο δράστης δεν συνελήφθη.

21/5/2013 Ρέντη

Αλλοδαπός καταστηματάρχης μήνυσε τον υποδιοικητή του Α.Τ. για εκβιασμό και αρπαγή χρημάτων. Δύο μήνες μετά και αφού ο καταστηματάρχης, παρ” όλες τις ανώνυμες πιέσεις, δεν απέσυρε τη μήνυση, εμφανίστηκε «πελάτης» στο κατάστημα, αγόρασε έναν ανεμιστήρα και την επομένη πήγε να τον αλλάξει, αφού μέσα είχε τοποθετήσει ναρκωτικές ουσίες. Τρεις ώρες αργότερα στο κατάστημα εισέβαλε κλιμάκιο της Ασφάλειας, αποσύνδεσε τις κάμερες ασφαλείας και… ως εκ θαύματος ανακάλυψε τα ναρκωτικά.Την επομένη η αστυνομία έκανε έφοδο στο άλλο του κατάστημα καταστρέφοντας τα πάντα.

27/2/2012 Αγ. Παντελεήμων

Ειδικά στο τμήμα αυτό οι καταγγελίες για συνεργασία Χ.Α. και αστυνομικών αλλά και εκείνες που αφορούν βασανισμούς είναι δεκάδες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, αντί για τις περιπτώσεις κακοποίησης, βασανισμού και ληστειών «από κοινού», μόνο μια «απειλή» που εκτοξεύτηκε από χείλη αστυνομικού: «Θα σας βρούμε (σ.σ. όσους κάνετε καταγγελία) και θα σας σκοτώσουμε έναν έναν». Είχε προηγηθεί μαχαίρωμα δύο μεταναστών από άτομα ομάδας 20 χρυσαυγιτών.

22/4/2012 Μεταμόρφωση

Ομάδα φασιστών με ρόπαλα επιτέθηκε οργανωμένα και χτύπησε Πακιστανούς μετανάστες στον σταθμό του προαστιακού στη Μεταμόρφωση. Τρεις από αυτούς τραυματίστηκαν σοβαρά. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως. Ο ξυλοδαρμός έγινε μπροστά στα μάτια της πρώτης ομάδας τεσσάρων αστυνομικών που έφτασαν εκεί. Η ενίσχυση της ομάδας κατέληξε σε προσαγωγή μεταναστών, ενώ τα φασιστοειδή έφυγαν ανενόχλητα. Τη μεθεπομένη ένας φίλος των μεταναστών κατήγγειλε δημόσια το περιστατικό και συνελήφθη έξω από το σπίτι του. Χτυπήθηκε από αστυνομικούς μέσα στο τμήμα που του φώναζαν «άμα σε σκοτώσουμε, δεν θα μπορείς να κάνεις μηνύσεις».

1/6/2012 Χαλκίδα

Την ημέρα της διαδήλωσης κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στο Βασιλικό, η αστυνομία έπειτα από μπλόκο προσήγαγε πενήντα μετανάστες για να σταματήσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στην οποία είχαν καλέσει φορείς και κινήσεις. Μία μέρα μετά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής οργάνωσαν καταδρομική επίθεση στο Βασιλικό σπάζοντας τα τζάμια και ρίχνοντας αναμμένο ξύλο με φωτιά σε χώρο θρησκευτικής λατρείας.

7/7/2012 Νίκαια

Η ΕΛ.ΑΣ. όχι μόνο δεν βρήκε τους γνωστούς νεοναζί της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια τραυματίζοντας τρεις, αλλά εντόπισε την ομάδα που συμπαραστάθηκε στους μετανάστες οι οποίοι δέχτηκαν την επίθεση και τους παρέπεμψε για παράνομη είσοδο στη χώρα.

27/7/2012 Περιστέρι

Ο Γκανζαφάρ Αλί, μετανάστης από το Πακιστάν, δέχτηκε επίθεση στο Περιστέρι ενώ ξεκίναγε να πάει για μεροκάματο. Τον σταμάτησαν δύο άτομα τα οποία φορούσαν μαύρες μπλούζες και βγήκαν από ένα αυτοκίνητο φωνάζοντάς του ότι είναι αστυνομικοί. Τους ζήτησε να του δείξουν ταυτότητα αστυνομικού και αμέσως τον έριξαν κάτω χτυπώντας τον στο πρόσωπο και τραυματίζοντάς τον στα χέρια. Υπήρχε περιπολικό της αστυνομίας αρκετά κοντά και φώναξε για βοήθεια. Ηρθαν, γελούσαν και τον συνέλαβαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες αφήνοντάς του τραύμα στα χέρια. Μετά τον πήγαν στο Α.Τ. Περιστερίου όπου του είπαν: «Φύγε και μην πεις τίποτα για ό,τι έγινε».

16/9/2012 Περιστέρι

Ο Χάλεν Τζαβέντ δέχτηκε επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με δώδεκα άτομα κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου την ώρα που πήγαινε στο περίπτερο. Οι νεοναζί είχαν κλομπ ίδια με της αστυνομίας και φορούσαν μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Του έσπασαν τη μύτη. Ο μετανάστης στην ερώτηση πώς τραυματίστηκε, απαντούσε ότι τον χτύπησε ομάδα της Χρυσής Αυγής, ενώ ο αστυνομικός τον ρωτούσε: «Γιατί το λες αυτό; Να πεις ότι σε χτύπησαν Πακιστανοί». Τελικά συνελήφθη… ο τραυματίας.

30/11/2012 Καλλιθέα

Ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στη Λαϊκή Αγορά της Καλλιθέας με θύματα έναν Αιγύπτιο ψαρά και έναν Πακιστανό μικροπωλητή. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε στο Τζάνειο, όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο αιμόφυρτος ο Αιγύπτιος ψαράς έπειτα από χτυπήματα στο πρόσωπο και την πλάτη. Αφού δέχτηκε την περιποίηση των τραυμάτων του, βρέθηκε μπροστά στην προοπτική άμεσης σύλληψής του και αναγκάστηκε να φύγει για να μη συλληφθεί.

18/12/2012 Νίκαια

Σοβαρός τραυματισμός συνδικαλίστριας νοσηλεύτριας σε αντιφασιστική διαδήλωση από χρυσαυγίτες που βγήκαν από τις γραμμές των ΜΑΤ, τα οποία έκαναν αναίτια επίθεση. Προσήχθησαν κάποιοι από αυτούς στη ΓΑΔΑ και αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι.

* Ολα τα περιστατικά υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΡΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.