Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Βλαχοδημαρχιακά


Εμ, τα τραβάει ο οργανισμός του και του Τσίπρα. Διότι διαβάστε τι πήγε και είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Κι έγινε επικοινωνιακός χαμός και πολιτικός σεισμός. Προσέξτε όμως: Όχι για το κίνημα ελευθερίας και λοιπά. Ούτε για τον τρομακτικό στόχο του - να σαρώσει! Ούτε για τουςφθαρμένους, λέξη που παραπέμπει σε σαπίλα, ξεφτίλα, καμαρίλα, κομματίλα, Ρακιτζή και ούτω καθεξής. Ούτε καν για την κατάταξη στη συμμαχία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Αλλά γιατί χρησιμοποίησε τον κατά Μπαμπινιώτη μειωτικό χαρακτηρισμό βλαχοδήμαρχοι.
Ο Σίμος βρήκε τη λέξη διχαστική. Ο Μιχελάκης κατήγγειλε ότι παραπέμπει στη δεκαετία του πενήντα. Η Ντόρα κάλεσε τον δράστη να σοβαρευτεί. Sites, blogs και ΜΜΕ της Δεξιάς και της μεγάλης παρατάξεως που μίκρυνε έβγαλαν νύχια. Και ο δήμαρχος Ασκούνης (πρόεδρος της ΚΕΔΕ αυτός) διαπίστωσε ότι, χρησιμοποιώντας την κακιά λέξη, ο Τσίπρας προσβάλλει τους δημότες και ταυτοχρόνως επιλέγει την πλήρη υποταγή της αυτοδιοίκησης στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ!
Κάποιου είδους συμμαχία εκδηλώθηκε δηλαδή εδώ -μια συμμαχία θιγμένων δεξιών και πασόκων. Με είπε βλαχοδήμαρχο, σου λέει ο άλλος- με έθιξε! Μπορείς να τον ρωτήσεις βέβαια: Από πού το βγάζεις ότι το είπε για σένα; Πληροίς, κύριε, τις άλλες προϋποθέσεις; Είσαι εκπρόσωπος της συμμαχίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση; Είσαι φθαρμένος; Είσαι δηλαδή από τους υπό σάρωση; Αν ναι, εντάξει, και να του κάνεις μήνυση του Τσίπρα. Αν όχι, τι φωνάζεις; Για να αποδείξεις σώνει και καλά ότι είσαι βλαχοδήμαρχος;
Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως το έκανε το λάθος του. Τόσες λέξεις είναι σε χρήση για την εν λόγω κατάσταση - αυστηρές, πρόσβαρες, ποινικές, φορεμένες ακόμα και στις φυλακές Διαβατών. Τι τα ήθελε τα παιγνιώδη με τους βλαχοδήμαρχους; Μπορούσε να διαλέξει από τον γλωσσικό σωρό λέξεις όπως κλέφτες, ψεύτες, υποκριτές, Φαρισαίοι, ιδιοτελείς, κομματάρχες και πλείστες όσες. Έτσι δεν θα προκαλούσε τουλάχιστον σοκ αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας στον Μιχελάκη, τον Ασκούνη και τους λοιπούς.
Διότι ο λαός τον έχει ψωμοτύρι τον χαρακτηρισμό. Αλλά όχι κι ο Ασκούνης. Κι αυτό έπρεπε να ληφθεί υπόψη...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.