Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

The return

Μετά από μερικές ημέρες ξεκούρασης και ανεμελιάς μακρυά από τον τόπο μας, ανηφορίζουμε τον δρόμο από το Μοναστηράκι προς το Ευπάλιο. Μία ευχάριστη έκπληξη μας  περιμένει. Τα πλαϊνά του δρόμου καθαρισμένα από τα ξερά χόρτα και βάτα, τα δεντράκια κατά μήκος του δρόμου ποτισμένα. Στα δεξιά μας στην παραλία του Παραθάλασου πάνω στον πύργο να ανεμίζει η σημαία του ναυαγοσώστη και στο βάθος μια δυναμική οργάνωση με υποδομές (ντουζιέρες αλλαξιέρες, χημικές τουαλέτες κλπ) που υποδηλώνουν την υποψηφιότητα για γαλάζια σημαία.
Καθώς φθάνουμε στα πρώτα σπίτια διαπιστώσαμε ότι λείπει αυτή η ωραία "μυρουδιά" που αναδίδουν οι κάδοι των σκουπιδιών που βρίσκονται σε κάθε γωνία. Ο Δήμος στην  προσπάθεια του να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων φρόντισε να πλένονται καθημερινά οι κάδοι και το πρόβλημα λύθηκε μια για πάντα. 
Τα μαγαζιά του χωριού μας γεμάτα κόσμο και παντού χαμόγελα. Ο κεντρικός δρόμος του Ευπαλίου χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα από 'δω και από 'κει. Ο τοίχος της πλατείας είχε καθαριστεί από μια τοιχογραφία που είχαν κάνει κάποιοι ανεγκέφαλοι. 
 Όλοι οι θαμώνες της πλατείας ασχολούνται με  την σύσσωμη παραίτηση του Συμβουλίου Ευπαλίου  το οποίο επιτέλους στην προσπάθεια να διεκδικήσει τα αυτονόητα για το χωριό μας συγκρούστηκε με τον Δήμαρχο και σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραιτήθηκε. Τα καθήκοντα του Συμβουλίου θα ασκούνται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ευπαλίου. Επιτέλους ήρθε η ώρα το όραμα μερικών να γίνει πράξη. Έστω και με αυτόν τον τρόπο....
Στα Δημοτικά χαμός. Οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές πυροδότησαν τις εξελίξεις και τέθηκε θέμα  γιά συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η αλλαγή  της έδρας του Δήμου. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε γιατί δεν υπήρξε απαρτία.Θα αναφερθώ λεπτομερώς άλλη φορά σε αυτά που διαδραματίστηκαν στην περιβόητη συνεδρίαση.   
Ύστερα από την εκπόνηση της μελέτης ολοκλήρωσης του γηπέδου Ευπαλίου το έργο λοιπόν επιτέλους δημοπρατείται. Σύμφωνα με την μακέτα του έργου η οποία βρίσκεται στον Δήμο θα κατασκευαστεί ένα  γήπεδο με χλοοτάπητα, ένα γήπεδο μπάσκετ,  ένα γήπεδο βόλεϋ, βοηθητικοί χώροι, χώροι στάθμευσης κλπ. Επιτέλους του χρόνου που θα ανεβεί και η ομάδα κατηγορία να δούμε και κανένα παιγνίδι στην έδρα μας και όχι στην Φιλιππιάδα. 
Τελικά ο Δήμαρχος υλοποίησε την από πίστας εξαγγελία του προς το Σύλλογο Ευπαλίου και του παραχώρησε την κοινοτική αποθήκη. Στην απόφαση αυτή εναντιώθηκαν οι αρουραίοι και τα λοιπά ζωύφια τα οποία προσέφυγαν στα δικαστήρια και  ισχυρίσθηκαν χρησικτησία κατά την τελευταία 15ετία.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευπαλίου υλοποίησε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και μεταβίβασε την κυριότητα του κτηρίου στον Δήμο Δωρίδος. Ο Δήμος από την πλευρά του προσπαθεί να βρει λεφτά για να πληρώσει τους δικηγόρους και8 τα συμβολαιογραφικά. 
Ωραία θα ήταν όλα αυτά αλλά η πραγματικότητα μας προσγειώνει.  Τίποτε δεν άλλαξε παρά ένα μαρκούτσι που ξεφύτρωσε στην γωνιά της πλατείας για να την πλένουν.....  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.