Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Το 20% του μισθού των βουλευτών μας για την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη


Τσίπρας: Το 20% του μισθού των βουλευτών μας για την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η χώρα οδηγείται σε κοινωνικό κραχ το φθινόπωρο. Παράλληλα, εξήγγειλε πρόταση νόμου για διαγραφή χρεών και παρακράτηση του 20% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις κοινωνικές δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ.


Κάνουν λάθος όσοι νομίσουν ότι μπορούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό με ανακοινώσεις παιδικής χαράς, όπως αυτές που βγάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, είπε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει άμεση σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκή Ένωση για το ελληνικό πρόβλημα.


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι ετοιμάζει νέα μέτρα, νέες οριζόντιες περικοπές αμέσως μετά τη θερινή ραστώνη και κατηγόρησε τα τρία κόμματα για πολιτική απάτη, καθώς δεν τηρούν πλέον ούτε το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης.


«Δεν λαμβάνουν υπόψη τους ούτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θέτουν ζητήματα συνταγματικότητας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και σημείωσε ότι εκβιάζει την κοινωνία αφήνοντας στο απυρόβλητο το μαύρο χρήμα και την φοροδιαφυγή.



«Η οργή και η απόγνωση των πολιτών της χώρας δεν τους απασχολεί» ανεφερε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι την κυβέρνηση την απασχολεί μόνο η Τρόικα. Έχουν γίνει «τροϊκανότεροι των τροϊκανών» είπε χαρακτηριστικά για τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας.




Προμελετημένο έγκλημα η πώληση της Αγροτικής

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στην Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μίλησε για θυσία της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον «Μολώχ της διαπλοκής», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκμεταλλευθεί τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης αποκόβοντας ένα κακό κομμάτι της Αγροτικής. Με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσουν το καλό κομμάτι σε μια υποδεέστερη τράπεζα, είπε, αποκαλώντας το ένα προμελετημένο έγκλημα.  «Η διαπλοκή και οι υπηρέτες τους θα μας βρουν μπροστά τους» σημείωσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του να βρισκονται σε εγρήγορση και να μην αφήσουν την κυβέρνηση «σε χλωρό κλαρί».
«Αυτός ο Αύγουστος θα έχει ειδήσεις, σκληρές ειδήσεις», είπε και σημείωσε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που δίνει ο κανονισμός της Βουλής για να ανταποκριθεί στην λαϊκή ετυμηγορία.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρεών των δανειοληπτών.
Πρώτοι εμεις το παράδειγμα
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να εκχωρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το 20% υπέρ του κόμματος και ένα ακόμα 20% του μισθού τους για τις κοινωνικές δραστηριότητες του κόμματος.
«Να δώσουμε πρωτοι εμείς το παράδειγμα, γιατί αυτοί μας εξέλεξαν να είμαστε εδώ και να σταθούμε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.