Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Υπεγράφη η ένταξη του Παραλίμνιου Αγωγού Μόρνου


Υπεγράφη στις 22.12.2011 από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του Υπ. Περιβάλλοντος , Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Α. Ανδρεαδάκη το Τεχνικό Δελτίο ένταξης του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη». Το έργο προτάθηκε και εντάχθηκε έπειτα από συνεργασία του Δήμου Δωρίδας, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Βουλευτου Φωκίδας, συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία και απο προηγούμενες μελέτες. Ο συνολικός προϋπολογισμός  θα ανέλθει στα 17.096.700,10 € και το πέρας των εργασιών εκτιμάται στο τέλος του 2015. Ήδη οι απαραίτητες μελέτες εκπονούνται και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται στα μέσα του 2012.
Το έργο οδηγεί σε οριστική λύση της  διαχείριση των λυμάτων των παραλίμνιων οικισμών του Δήμου Δωρίδας: Λιδωρίκι, Πεντάπολη, Παλαιόκαστρο,  Μαλανδρίνο (και του σωφρονιστικού καταστήματος), Αμυγδαλιάς, Βραίλας και Λεύκας, με στόχο την προστασία του ταμιευτήρα της λίμνης του Μόρνου και της ευρύτερης περιοχής.
Η δημιουργία του αγωγού αποτελεί κομβικό σημείο και για την ανάπτυξη της Ορεινής Δωρίδας, καθώς όχι μόνο λύνει ένα μεγάλο θέμα, τη διαχείριση των λυμάτων των μεγάλων οικισμών της ορεινής Δωρίδας, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει ο διάλογος για κρίσιμα θέματα που αφορούν την περιοχή της λίμνης του Μόρνου, όπως τη μερική άρση των περιορισμών και τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες, πάγια αιτήματα που απασχολούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους της Δωρίδας.
Πηγή: Dorida.gr
Προσοχή παιδιά μην εξελιχθεί σε ένα ακόμη φιάσκο. Αρκετά έχουμε 'δει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.