Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Εν Ευπαλίω τη 28/1/2012

Μεταφορά μαθητών
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ευπαλίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δωρίδας σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων (ΚΤΕΛ, ΤΑΧΙ, γονείς κλπ) στην μεταφορά των μαθητών.
Αρχικά τόσο το ΚΤΕΛ όσο και οι ιδιοκτήτες ήταν "κολλημένοι" στα συντεχνιακά τους συμφέροντα βάζοντας κόκκινες γραμμές. Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις  και στο τέλος λύθηκε το θέμα.
Έτσι λοιπόν έφυγαν όλοι χαρούμενοι. Οι γονείς γιατί δεν θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο ή να πληρώνουν εισιτήριο, Ο Δήμαρχος γιατί έκανε το deal και οι ιδιώτες γιατί μοιράστηκαν την πίτα. Είμαι περίεργος να δω το μέγεθός της. Πρέπει να τρώνε καλά.
Μέχρι πότε όμως?
Γιατί ο Δήμος δεν αγοράζει 2-3 λεωφορεία 20 θέσεων και να αναλάβει από μόνος του την μεταφορά των μαθητών. Οδηγοί υπάρχουν. Έστω και με σύμβαση γιατί σε λίγο πάλι τα ίδια θα έχουμε. Κλοτσιούνται  τα μουλάρια και το πληρώνει το παχνί.   

Έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή
Στην περιοχή του Μοναστηρακίου τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αρκετές μικροκλοπές και διαρρήξεις. Οι κάτοικοι θεωρούν ότι η αστυνομία δεν μπορεί να τους προστατέψει και  απευθύνθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.  Έτσι λοιπόν άρχισε παρέλαση των ενδιαφερόμενων εταιρειών και απ' ότι έμαθα επήλθε και συμφωνία των κατοίκων Μοναστηρακίου, Σκαλώματος και Μαγούλας με συγκεκριμένη εταιρεία η οποία θα αναλάβει και την φύλαξη σύντομα.  Την κίνηση των κατοίκων του Μοναστηρακίου θα μιμηθούν και άλλα χωριά τα οποία περιμένουν να δουν την εξέλιξη. 
Εσείς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε. Εκτός της μεγάλης πιθανότητας γιά ανασυγκρότηση της ΕΛΑΣ κινδυνεύετε και από την αδράνεια. Έχετε να βγάλετε σοβαρή υπόθεση αρκετό καιρό.  Έφυγε και η Φωτούλα εκεί στην γέφυρα που την προστατεύαετε από τους μεγάλους εγκληματίες ..... 


Στον επόμενο περίπατο στο χωριό μας δεν θα συναντήσουμε την κυρά Μαρία Ματσούκα και τον Νίκο Μπάμπο. Άνθρωποι καταξιωμένοι στην μικρή μας κοινωνία για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.  Κοντά μας στις καλές και τις άσχημες στιγμές. Καλοί και τίμιοι οικογενειάρχες αφήνουν πίσω σε μας τους νεώτερους παρακαταθήκη τις αξίες και τα ιδανικά που τους οδήγησαν στον σεβασμό και την αναγνώριση από όλους μας. Θα σας θυμόμαστε για πάντα...
Μικρό Εγχειρίδιο...



Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά
Την Τετάρτη 25 Γενάρη συνεργείο της ΔΕΗ προσπάθησε να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα  σε νοικοκυριό του Μοναστηρακίου λόγω οφειλής προς την εταιρεία.  Συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και ύστερα από την πίεση τους το συνεργείο αποχώρησε άπραγο.  Τα άλλα περί μη διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που δηλώνουν τα στελέχη της ΔΕΗ στην τηλεόραση φούμαρα.  Αντισταθείτε γιατί με την φόρα που έχουν πάρει οι κυβερνώντες  θα μας γ@@@@@ν κιόλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.