Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Καλό χειμώνα

Χ'νοπώριασε λοιπόν όπως έλεγε και η γιαγιά μου και κ'νήσαμε και μεις σαν τα σαλιγκάρια. Σε πείσμα μερικών "άσπονδων" φίλων συνεπείς στο ραντεβού μας όπως είχαμε προαναγγείλει. 
Τέρμα λοιπόν οι διακοπές και η ανεμελιά. Το διάλειμμα τελείωσε, μέσα τα κεφάλια. Η ζωή μπήκε στους καθημερινούς ρυθμούς της. Λογαριασμοί, Εφορία, Σχολεία μας περιμένουν και πως θα τα αντιμετωπίσουμε. 
Το φετεινό καλοκαίρι ήταν φτωχό για όλους μας. Ο κόσμος κουμπωμένος γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις. Όσο και να μην μας αρέσει εξωτερικός τουρισμός δεν υπάρχει. Σχεδόν όλα τα σπίτια άνοιξαν και υποδέχθηκαν τους "ξενιτεμένους" νοικοκυραίους. Λίγο μας τα χάλασε ο  μαϊστρος  με το μπάνιο μας αλλά δεν πειράζει. Μπορεί η θάλασσα να μην ήταν ζεστή αλλά δρόσιζε αρκετά τις νύχτες. Οι πλατείες και οι παιδικές χαρές γέμισαν από παιδιά. Το βραδάκι βεράντα ετοιμαντζίδικο και καμιά σαλάτα. Έτσι πέρασε ο καιρός, εκτός από τις δυο βδομάδες του Αυγούστου που η αγορά δούλεψε όπως έπρεπε. Πολύ λίγο όμως για να κρατηθεί μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Στο Μοναστηράκι δεν συναντούσες άνθρωπο στην παραλία λόγω τον έργων που γίνονται στον δρόμο προς το Παραθάλασσο.  Ευτυχώς που διαμορφώθηκε λίγο ο δρόμος που είχε χαραχθεί τότε από τον συχωρεμένο  Μαργαρόπουλο  και ένωνε το Παραθάλασσο  με την εθνική οδό. Καιρός να διαμορφωθεί και να ασφαλτοστρωθεί σε όλο το μήκος και πλάτος του και να συνδεθεί νόμιμα με το εθνικό δίκτυο γιατί αν συμβεί κανένα ατύχημα θα γίνει χαμός. 


Μετά το καραγκιοζιλίκι με τον ΕΜΦΙΑ, το μαλλί μερικών σηκώθηκε μέχρι το ταβάνι, περιμένουμε με αγωνία τα νέα εκκαθαριστικά τα οποία θα διορθωθούν έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες κλπ.  Η Κυβέρνηση πιστή στην επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ μας δείχνει ένα αγγούρι να με το συμπάθιο, στο τέλος μας βάζει το μισό  και μένουμε όλοι ικανοποιημένοι για το τι γλυτώσαμε.  Για το ότι έχει φτάσει μέχρι τα νεφρά δεν μιλάει κανείς. 

Στα Δημοτικά όχι σπουδαία πράματα. Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με τον συνδυασμό του Δημάρχου δεν συμμετέχουν οι Θάνος Κατσούδας και Γιώργος Λώλος οι οποίοι δεν ήταν καν υποψήφιοι, την θέση των οποίων παίρνουν οι Γιάννης Φλέγγας και Ανδρέας Δημόπουλος. Ο απλός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από την Δημοτική Αρχή και να θυμάστε η ψήφος του ήταν ψήφος ανοχής και καταδίκης κάποιων φαντασμάτων του παρελθόντος. Στην μείζονα πλειοψηφία μόνον ο Αντώνης Γιαννόπουλος και ο Γιάννης Καγιάς εκπροσωπούν την περιοχή μας. Η τρίτη έδρα πήγε υπέρ αρχηγού. Μεγάλη γκρίνια..  Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το πράγμα στην πορεία.  Το Ενωτικό κίνημα πολιτών το οποίο κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές  και εξέλεξε δύο συμβούλους μαζί με την Λαϊκή Συσπείρωση θα αποτελέσουν ουσιαστικά την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από τις πρώτες ενέργειες του Δημάρχου η οποία και σηματοδοτεί  και την πορεία που θα ακολουθήσει-δεν περίμενε και κανένας μεγάλες αλλαγές- είναι και ο ορισμός αντιδημάρχων και η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων που θα ασκούν.  Ένας εκ των δύο πυλώνων εκφραστών της πολιτικής της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, ο κύριος 800, κάτω από την πίεση κάποιων κύκλων φαγώθηκε. Βλέπετε ο ανταγωνισμός εντός των τειχών είναι μεγάλος και οι πάνω από 800 ψήφοι για μερικούς είναι απειλή. Για τον άλλον ο οποίος εκλέχθηκε μετά βίας χάρη στον Δήμαρχο και χαράζει την πολιτική που ακολουθείται εκφράστηκαν αντιρρήσεις από συναδέλφους και ίσως στο μέλλον σηματοδοτήσουν εξελίξεις τόσο στην συμπολίτευση όσο και στην αντιπολίτευση.  Επίσης ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός τομέας με την τοποθέτηση δύο εργολάβων-κατασκευαστών σε θέσεις αντιδημάρχων. Τέλος όπως ρητά ορίζει και η απόφαση "οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Φάκος Χαράλαμπος και Υφαντής Κωνσταντίνος θα είναι έμμισθοι και θα λαμβάνουν την προβλεπόμενη αντιμισθία από τον Δήμο Δωρίδος. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος και Φλετούρης Κωνσταντίνος θα είναι άμισθοι και θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 3, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 256/Α/31-12-2012). Δηλαδή θα λαμβάνουν τον μισθό τους από τον Δήμο και θα είναι μόνιμα σε διακοπές. 
Ευχόμαστε επίσης καλή επιτυχία στο νεοεκλεγέν προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος. Ο πρόεδρος, άνθρωπος χαμηλών τόνων, πιστεύουμε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα  αποφύγει τις κακοτοπιές. 'Άλλωστε η σοβαρή αντιπολίτευση θα ασκηθεί από την ελάσσονα μειοψηφία.
Τέλος μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στα κοινά για τον απελθόντα πρόεδρο Δημήτρη Λακουμέντα.  Υπηρέτησε τα κοινά από την μεταπολίτευση και έπειτα πότε από την θέση της αντιπολίτευσης και πότε από την θέση της συμπολίτευσης. Άνθρωπος απλός, χωρίς πολλά γράμματα, ιδιαίτερα αγαπητός από τους συγχωριανούς. Επειδή ακούω κάτι ψιθύρους, εύχομαι να μην  του φορτώσουν όλα τα κακά του Ευπαλίου. Άλλωστε από το 1999 και έπειτα το ρόλος του προέδρου ήταν καθαρά γνωμοδοτικός και δεν ασκούσε διοίκηση. Τις ευθύνες σε αυτούς που ασκούσαν εξουσία....
Καλή επιτυχία και στον νέο πρόεδρο του Ευπαλίου Κώστα Τσιούστα. Εύχομαι να μην επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών για το χθές και να κρατήσει το χωριό ενωμένο έτσι ώστε να μπορέσει διεκδικήσει κάτι για τον τόπο μας. Όποιος έχει διαφορετική άποψη από εμάς δεν είναι εχθρός.  Ήδη μέχρι σήμερα η κοινωνία μας έχει πληρώσει ακριβά το διαίρει και βασίλευε. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεισφέρουμε σ' αυτό όσο μπορούμε.

ΜπάσηςΚαι για μην λέτε ότι σχολιάζω αρνητικά τους Δημοτικούς άρχοντες, συγχαίρω την πρόεδρο και το Δ.Σ. του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευπάλιο στις 20 Αυγούστου στην μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της ελευθερίας του Ελληνικού Έθνους, Γιάννη Μακρυγιάννη. Ο μεγάλος ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης  κράτησε μόνος του το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας ερμηνεύοντας τραγούδια γνωστών συνθετών αναγκάζοντας τους 3000 και πλέον παρευρισκόμενους να σιγοτραγουδούν μαζί του  απολαμβάνοντας την πανέμορφη θέα του Κορινθιακού κόλπου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.