Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Επιστολές Μητσοτάκη σε υπουργεία για διαθεσιμότητα-αξιολόγηση...


Επιστολές στους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Μεταφορών έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες για τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο. 

Ειδικότερα, επικαλούμενος τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών με την τρόικα, ζητεί να προχωρήσουν στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων, η οποία επισημαίνει ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.
Στο Εσωτερικών πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων και η απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων.
Στο Παιδείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να πρέπει να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ, όπου θα επαναπροσληφθούν μέρος των 400 διοικητικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
Τονίζεται ότι στις 15 Ιουνίου λήγει η 8μηνη παραμονή των υπαλλήλων που μπήκαν στο καθεστώς και στην περίπτωση που δεν κοινοποιηθεί ο διαγωνισμός, κινδυνεύουν με απόλυση.
Για το θέμα αναμένεται συνάντηση εντός της ημέρας Μητσοτάκη-Λοβέρδου.
Τέλος, στο Μεταφορών, προβλέπεται μείωση δομών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών. Από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο θα επέλθει μείωση έως και 10%.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.