Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Μανάγουλη 09/04/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απάντηση σε τοπικούς φορείς και πολίτες της περιοχής.

Οι Περιβαλλοντικοί Όροι της εταιρείας ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε. έχουν δημοσιευθεί και αναρτηθεί τουλάχιστον 6 φορές, από το 2004 έως και σήμερα, σε δύο τοπικές εφημερίδες και στο Δημαρχιακό και Περιφερειακό μέγαρο της περιοχής.
Για το αν τηρούνται ή όχι σας παραπέμπουμε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευπαλίου (αρ.136/2009) και στις αυτοψίες των αρμόδιων υπηρεσιών που διεξήχθηκαν ύστερα από καταγγελίες των κατοίκων του Τ.Δ. Μανάγουλης και άλλων φορέων(Ιούλιος, Οκτώβριος 2009).
Τα ανωτέρω έγγραφα βρίσκονται στα αρχεία της εταιρείας, μαζί με τις εκθέσεις αυτοψίας των συγκεκριμένων οργάνων. Η εταιρεία επιφυλάσσεται να τα χρησιμοποιήσει όποτε, όπως και όπου απαιτηθεί. Γνωστοποιώντας, στους ενδιαφερόμενους, ότι η δημοσιοποίηση τους, φέρει προ των ευθηνών τους, τους φορείς ως προς την μη συμμόρφωση για δικές τους ενέργειες ως προς τα ευρήματα των αυτοψιών. 
Για την ιστορία:
Σήμερα η εταιρεία, έχοντας επενδύσει, από το 2004 έως και σήμερα, 2.500.000 € σε εγκαταστάσεις και διαδικασίες περιβάλλοντος, εφαρμόζει πλήρως τις απαιτήσεις του ν. 1774/2004 (Διαχείριση  Ζωικών Υποπροϊόντων), ενώ τα υγρά απόβλητα μετά από Βιολογική Επεξεργασία διατίθενται σε υπεδάφια απορροφητικά πεδία (Αρ. Αδείας 5535 από 20/09/2005 Διεύθυνση Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος). Επίσης τηρείται αρχείο αναλύσεων στις παραμέτρους που ορίζουν οι Περιβαλλοντικοί Όροι. Καθώς και υποβάλει όλα τα σχέδια διαχείρισης αποβλήτων στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Τα παραπάνω στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όποια υπηρεσία τα ζητήσει, όπως έχει γίνει  όλα τα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.
Ως προς το κοινωνικό έργο της εταιρείας, αν και δεν είναι της παρούσης, αναφέρουμε ότι κατά το περασμένο έτος δώσαμε σε συνανθρώπους μας με ανάγκες τουλάχιστον 10.000 κιλά κοτόπουλα και παρασκευάσματα. 
Ακόμη θέλω να αναφέρω, αν και δεν θέλω να ακουστεί άκαιρο, την χορηγία  5 υποτροφιών κάθε χρόνο σε μαθητές που θα επιτύχουν σε σχολές σχετικές με το αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρείας, τις οποίες θα διαχειρίζεται επιτροπή που θα απαρτίζεται από φορείς της περιοχής.(1 υποτροφία στον Γαλατά Ναυπάκτου, 1 στην πεδιάδα Μόρνου ή τον πρώην Δήμου Ευπαλίου και 3 στην Ναύπακτο) Οι υποτροφίες αυτές θα ισχύουν ακόμα και στην περίπτωση αποχώρησης της εταιρείας από την περιοχή, καθώς δεν πρόκειται να μεταβληθεί η ταυτότητα του BRANDNAME.
Θα ακολουθήσει, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί, ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν τόσο οι υπάρχουσες δραστηριότητες της εταιρείας όσο και τα μελλοντικά της σχέδια.

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

Κοντοχρήστος Γρηγόρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.