Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Δήλωση του Θάνου Κατσούδα για τις Δημοτικές εκλογές του Μαϊου


Η δήλωση του κ. Θ.Κατσούδα

«Θέλω να δηλώσω ότι δεν συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κ. Καπεντζώνη διότι πρόδωσε το δημότη του δήμου Δωρίδας σε όσα είχε υποσχεθεί το 2010. Ο κόσμος είχε επενδύσει στον κ. Καπεντζώνη τις ελπίδες του για ένα καλύτερο δήμο όπου θα κυριαρχούσε η διαφάνεια και η αξιοκρατία. Ο δημοκρατικός λαός του δήμου Δωρίδας είχε βγει από ένα σκοτεινό τούνελ διαχείρισης των πρώην Δημοτικών Αρχών.
Ελπίζαμε λοιπόν ότι ο κ. Καπεντζώνης θα γύριζε σελίδα και θα έκανε τουλάχιστον ένα άλμα προς τα εμπρός. Δυστυχώς γύρισε σελίδα προς τα πίσω. Προσωπικά πίστευα στον κ. Καπεντζώνη, παρά τις τότε επιφυλάξεις μου για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του, ορισμένων συμβούλων οι οποίοι προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και κουβαλούσαν ένα αμφιλεγόμενο αυτοδιοικητικό παρελθόν.
Θεωρώ τιμή μου ότι συνεργάστηκα με πολλούς συναδέλφους που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους τους οποίους τιμώ και εκτιμώ. Για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου των επερχόμενων δημοτικών εκλογών διαφωνώ κάθετα και πιστεύω ότι διερμηνεύω τα αισθήματα χιλιάδων δημοτών. Ο κ. Καπεντζώνης στο βωμό της δημαρχιακής καρέκλας θυσιάζει αρχές, αξίες και οράματα των δημοκρατικών δημοτών του Δήμου Δωρίδας, όταν στο ψηφοδέλτιό του, συμπεριλαμβάνει καιροσκόπους, σαλτιμπάγκους της πολιτικής, αλεξιπτωτιστές, ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και όταν τελικά έχει συμπεριλάβει τα απόνερα της δεξιάς και των πρώην δημοτικών παρατάξεων, τότε εγώ θεωρώ ότι δεν έχω θέση και ηθικό δικαίωμα έναντι των πολιτών να συμμετέχω σε αυτή την παράταξη. Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο θα υποστηρίξω τα αριστερά ψηφοδέλτια των επερχόμενων δημοτικών εκλογών ή όποιας άλλης παράταξης το πρόγραμμά της είναι κοντά στις απόψεις, τις θέσεις και τα συμφέροντα του δήμου».
 
Η απάντηση του Δημάρχου Δωρίδας κ. Καπεντζώνη

Ο Δήμαρχος στην απάντησή του τονίζει με χιουμοριστικό τρόπο ότι «όλοι οι πολίτες της Δωρίδας είναι δημοκράτες και δεν έχει διαπιστωθεί κάποιος να επιθυμεί ή να προσπαθεί να καταλύσει τη Δημοκρατία. Ο δήμαρχος εκλέγεται για όλους τους πολίτες ενός δήμου και όχι μόνο για τους «δημοκρατικούς», όπως τους εννοεί ο κ. Κατσούδας. Προφανώς, η παραπάνω δήλωση δεν αφορά τον τρόπο που διοικούμε και διαχειριζόμαστε τα θέματα του δήμου, αλλά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Λυπάμαι που σε κάποιους δεν αρέσει, αλλά δεν πήραμε ούτε «δεξιόμετρο», ούτε «αριστερόμετρο» για να το στήσουμε. Εξάλλου, ένας ανεξάρτητος συνδυασμός πρέπει να στηρίζεται σε όλες τις δυνάμεις και να είναι ανοικτός σε αυτές, πάντα βέβαια σε πλαίσιο αρχών», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Πηγή: Εφημερίδα Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.