Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Περί σαλτιμπάγκων και δημοκρατικών αρχών

Εδώ και 20 χρόνια που παρακολουθώ τα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μου διαπιστώνω με θλίψη, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες,  ότι  πρωταγωνιστούν τα ίδια πρόσωπα με κυρίαρχο στόχο τον προσωπικό τους συμφέρον.   
Θυμάμαι από τότε που δόθηκαν με νόμο κίνητρα για εθελουσία συνένωση Κοινοτήτων γίνονταν συναντήσεις είτε φανερά είτε κρυφά αλλά σκόνταφταν στο ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο. Ορεινές Κοινότητες όπως της Άνω Χώρας και Σίμου που παραμέρισαν τα προσωπικά τους συμφέροντα και δούλεψαν για το  τόπο τους χρηματοδοτήθηκαν με 10πλασια επιχορήγηση, εκτέλεσαν πολλαπλάσια έργα στην περιοχή τους και δημιούργησαν και αρκετές θέσεις εργασίας ενώ εσείς προσπαθούσατε να μοιράσετε τα οφίτσια.
Έπειτα σας οδήγησαν με το ζόρι στον νέο Καποδιστριακό Δήμο Ευπαλίου ενωθήκατε υπό τις διαταγές του κομματικού σας καθοδηγητή και για  3 τετραετίες ξεζουμίσατε τον Δήμο χωρίς να παρουσιάσετε έστω ένα έργο. Και επειδή από ένα παχνί δεν τρώνε πολλά μουλάρια έπεσε κλωτσοπατινάδα και μερικοί δήθεν αποτραβήχτηκαν.  Όχι κύριοι δεν αποτραβηχτήκατε για λόγους  ηθικής τάξης αλλά για λόγους συμφέροντος. Διεκδικήσατε οφίτσια αλλά δεν σας βγήκαν.
Το 2010 δημιουργήθηκε μια κίνηση με σκοπό την ανατροπή του συστήματος την οποία και προσεταιριστήκατε και στο τέλος αλώσατε με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε εργαλείο του συστήματος. Στην αρχή απειλούσατε ότι θα αποσύρετε την στήριξή σας στον Δήμαρχο. Έπειτα συκοφαντούσατε όποιον τολμούσε να διαφοροποιηθεί και να αντιταχθεί στις προσωπικές σας φιλοδοξίες, τον θεωρούσατε ως υπονομευτή και τον εξοστρακίζατε. Και στο τέλος για χάρη της επανεκλογής κυριαρχήσατε.  
Ήρθε το 2014. Πέρασαν μνημόνια, φτώχυνε ο λαός και σεις απλοί παρατηρητές και χειροκροτητές. Τυπώνετε βιογραφικά  και αραδιάζετε παραμύθια για την συμβολή σας στην ανάπτυξη του τόπου. Εκμεταλλεύεστε την  αγωνία του του απλού καταστηματάρχη, του μικροεργαλάβου για το αύριο, τάζοντάς τους έργα και προμήθειες. Εκμεταλλεύεστε τον απλό δημόσιο υπάλληλο τον οποίο χώνετε στο ψηφοδέλτιο σας  για να εξασφαλίσει αμετάθετο και δύο μήνες άδεια επιπλέον τον χρόνο σε περίπτωση που εκλεγεί. Υπόσχεστε στον απλό ψηφοφόρο έργα και περιφέρεστε από χωρίον εις χωρίον  εις άγραν ψήφων. Κατηγορείτε τους άλλους για εξάρτηση από κόμματα λες και εσείς δεν επικαλείστε την κομματική σας ιδιότητα σε ανάλογους κλειστούς κύκλους. Μιλάτε για πείρα, αλλά δεν μας λέτε πως την αποκτήσατε.  Συνεργάζεστε με οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή προκειμένου να εξασφαλίσετε θέσεις εργασίες για δικούς σας ανθρώπους.
Εκλογές Μαϊου 2014: Ήρθε η στιγμή να κάνουμε το καθήκον μας προς την κοινωνία. Ψηφίζουμε στις Δημοτικές Εκλογές νέους ανθρώπους που αφρουγκάζονται την κοινωνία, έντιμους, ηθικούς και όχι πλιατσικολόγους, δημοκράτες και όχι συνεργάτες της χούντας, ανθρώπους της τάξης μας και όχι καριερίστες και ανεπάγγελτους για να πάνε την κοινωνία μας μπροστά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.