Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μήνυση σε βάρος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Mήνυση σε βάρος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Κατηγορούνται ότι αγνόησαν δικαστική απόφαση για διάθεση κοινοτικών κονδυλίων και προχώρησαν στην υπογραφή σύμβασης εκατομμυρίων ευρώ, με τον ηθικό εκβιασμό ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η συμφωνία για να τραφούν οι άποροι «μέχρι τις 31 Δεκ 2013».

Μήνυση κόλαφος σε βάρος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη, αλλά και του υφισταμένου του, πρόεδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς κατηγορούνται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια δικαστική απόφαση για ένα μείζον ζήτημα διάθεσης κοινοτικών κονδυλίων, υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία της Αθήνας.

Και ότι τελικά, παρά τη ρητή απαγόρευση προσωρινής διαταγής, και με εκκρεμή ακόμη σχετική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, προχώρησαν στην υπογραφή σύμβασης εκατομμυρίων ευρώ, δικαιολογώντας τις όποιες παρατυπίες και την απαξίωση των δικαστικών αποφάσεων, με τον ηθικό εκβιασμό ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η συμφωνία για να τραφούν οι άποροι «μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013».

Ετσι έδωσαν τη δουλειά, χωρίς να περιμένουν την τελική κρίση της δικαιοσύνης, στην ίδια εταιρεία που τον περασμένο Απρίλιο είχε κερδίσει διαγωνισμό 3 εκατ. ευρώ για τη διανομή φρούτων στα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για την εταιρεία Σπανός ΑΒΕΕΤ, που τότε καταγγέλθηκε από επίσημους φορείς ότι μοίρασε στα παιδιά σάπια φρούτα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ των Κατερίνας Κατή, Βασίλη Γεώργα στη σελίδα 51 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί


Από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.