Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Διασυρμός Σαμαρά από Liberation: "Αυτός ο ανίκανος φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!"


Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Ευρώπη φέρει μερική ευθύνη για τη διάλυση του Ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, γράφει ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Libération, ERIC DECOUTY, ενώ παράλληλα κάνει ευθεία επίθεση στον Σαμαρα:
"Η θλίψη του λαού της Ελλάδας, η οποία έχει χυθεί πάνω σε ολόκληρη την ήπειρο, είναι η κατάλληλη αντίδραση σε μια πράξη που δεν είναι καθόλου αντάξια μιας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη. Επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι εκείνος που ενήργησε χωρίς καν να διαβουλευθεί με τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο Σαμαράς, ο οποίος εδώ και μήνες έχει καταστεί ανίκανος να θεσπίσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε και ο οποίος δεν είναι σε θέση να πείσει ούτε έναν επενδυτή για τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικοποιήσεων, που έχει δεσμευτεί, πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του.
Όμως, η τρόικα, οι πιστωτές στην Ελλάδα, δεν μπορούν να απαλλαχθούν. Είναι απίθανο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει κάνει ανοιχτά έκκληση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Παρ 'όλα αυτά, η ανόητη πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι μία από τις αιτίες. »
Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της Liberation, πατήστε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.