Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ανοίγματα Σαμαρά προς το Κέντρο ενόψει Συνεδρίου -Ποιά ονόματα συζητούν να ενταχθούν στη ΝΔ



Εντυπωσιακά «ανοίγματα» προς στελέχη άλλων κομμάτων σχεδιάζει να κάνει η ΝΔ ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός φιλοδοξεί να χτίσει μαι ισχυρή φιλοευρωπαϊκή παράταση σωτηρίας και στις προτεραιότητες βρίσκεται η επιστροφή στελεχών που κατά καιρούς αποχώρησαν από τη ΝΔ...
Ηδη στο κεντροδεξιό φάσμα, η ΝΔ κάνει κινήσεις επανένταξης πρώην στελεχών της. Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, πριν από δύο εβδομάδες, από τον Κώστα Μαρκόπουλο και Θόδωρο Σολδάτο άνοιξε ήδη την πόρτα της επιστροφής τους. Μάλιστα για τον κ. Μαρκόπουλο ήδη «παίζουν» σενάρια να είναι ο υποψήφιος της ΝΔ στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .
Με την ιδέα της επιστροφής του στη ΝΔ φλερτάρει και ο Δημήτρης Σταμάτης, που σήμερα ανήκει στη Νέα ΜΕΡΑ του Χρήστου Ζώη. Μια τέτοια κίνηση, ίσως σηματοδοτήσει μια ευρύτερη μετακίνηση στελεχών από το νεοσύστατο κόμμα, που αποσπάστηκε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Διακριτικές επαφές έχουν γίνει και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος προς το παρόν αρνείται ότι τίθεται τέτοιο ενδεχεόμενο αλλά δεν αποκλείει κινήσεις στο μέλλον. Φαίνεται πως κάποια στελέχη, όπως η ευρωβουλευτής του ΠΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα, εμφανίζονται θετικοί στα σενάρια ενοποίησης της Κεντροδεξιάς.

Πιο σύνθετη εμφανίζεται η εικόνα των ανοιγμάτων προς το Κέντρο αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ, παρότι εκεί οι κινήσεις θα γίνουν προσεκτικά για να μην ενοχληθεί ο κυβερνητικός εταίρος. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο αναφοράς για το εγχείρημα αυτό, και ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία μια φιλοευρωπαϊκής κεντρώας παράταξης.
Μια από τις πιο επιτυχημένες «μεταγραφές» στελέχουν από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς είναι για τη ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικά καλή σχέση με τον Πρωθυπουργό. Ο ίδιος δεν δείχνει διατεθειμένος προς το παρόν να πολιτευθεί ωστόσο η επιτυχημένη συνεργασία του με τον κ. Σαμαρά μπορεί να αποτελέσει πρότυπο πολιτικών και κυβερνητικών συνεργασιών για πολλά άλλα στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.