Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Φίλος τον φίλο φίλευε....

  Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό ακούσθηκαν διάφορα. Θα σταθώ στην τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Αθανασίου Κατσούδα "Με όλα αυτά που ψηφίζουμε θα πάμε φυλακή"  
     Και η αντιπολίτευση με επερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Κ. Κουτσούμπα  ζητάει διευκρινήσεις από τον Δήμαρχο για έργα τα οποία είναι πανομοιότητα σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και αναφέρονται αόριστα στις Δημοτικές ενότητες.  Ας ρωτήσει όμως και κάποιους συνδαιτυμόνες του που γνωρίζουν από δημιουργικά μαθηματικά πως τα 2.900€ γίνονται 7.200€.    
   Έχει προκαλέσει ανησυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η παραπομπή του Ψωμιάδη για κακούργημα λόγω κατάτμησης πιστώσεων ομοειδών εργασιών σε μικοέργα στα όρια της απευθείας  ανάθεσης. Το κακό είχε παραγίνει όχι μόνο στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
    Οι Δημοτικοί μας Άρχοντες είχαν πάγια πολιτική   το σπάσιμο του τεχνικού προγράμματος προκειμένου να προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις για το αυτονόητο. Ειδικά αυτές τις μελέτες και τις εργασίες τις είχαν ξεσκίσει. Δεν  υπάρχει κανένας έλεγχος και κάνουν ότι θέλουν. Υπογραφές στο πόδι που πολλές φορές δεν ξέρουν τι υπογράφουν.   Αποφάσεις αναθέσεων σε "δικά μας παιδιά", το κόστος των οποίων πληρώνουν σήμερα οι δημότες.   
    Ο αδελφός να αναθέτει στον αδελφό, ο πατέρας στον γιό, ο γιός στον πατέρα, ο φίλος στον φίλο...  Έτσι δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα στα ταμεία τους.  Δήμαρχος που είχε χάσει τις εκλογές με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής να αναθέτει σε μια συνεδρίαση έργα ύψους 200.000€ και να υλοποιούνται και να πληρώνονται όλα σε 30 μέρες.  Σκέτα αρπακτικά, ξέσκισαν το δημόσιο χρήμα.
   Έτσι λοιπόν φτιάχτηκαν αρκετοί που χόρευαν σε αυτό το ταγκό της αδιαφάνειας και της διαφθοράς και βρέθηκαν με ακίνητα, μετρητά και περιουσίες ή ξεχρεώθηκαν από απαιτήσεις που τους κυνηγούσαν χρόνια. Γιαυτό λοιπόν αυτή η ιστορία πρέπει να τερματιστεί διαφορετικά πρέπει να επέμβει και στον Δήμο μας ο εισαγγελέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.