Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Β. Διαμαντόπουλος: Είμαι αναρχικός


«Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο», δήλωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 989” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε ότι, αναρχικός είναι ένας άμεσα δημοκράτης.


Αναφορικά με την υπόθεση "Βίλα Αμαλία" επισήμανε ότι, μπροστά στους χώρους αυτούς πραγματοποιούνται δράσεις, όπως εμπόριο χωρίος μεσάζοντες. «Λέμε για κατάληψη δημοσίων κτιρίων, μα δεν τα ιδιωτικοποιήθηκε κανείς», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης. «Όταν τελειώσουν τα καρότα, περισσεύουν τα μαστίγια», ανέφερε μεταξύ άλλων και σχολίασε ότι, δεν βλέπει κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, ωστόσο επισήμανε ότι, είχαμε μια εξέγερση το 2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Διαμαντόπουλος είχε χαρακτηρίσει την «Βίλα Αμαλίας» πολιτιστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός βουλευτής από την Καστοριά, υπερασπιζόμενος τις καταλήψεις δήλωσε χαρακτηριστικά «έγινε επίθεση στην κατάληψη Σκαραμαγκά και στα εγκαταλελειμμένα κτήρια που ήταν χώροι ζωντανοί, είναι πολιτιστικά κέντρα.,.. αυτά σας πειράζουν ειδικά τον κ. Δένδια που έχει φασίζουσα συμπεριφορά. Σας ενοχλεί γιατί είναι δομές αλληλεγγύης και θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρει και θα σας σηκώσει…». 

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου τις χαρακτήρισαν "ατυχείς". 


Δήλωση- διευκρίνηση του βουλευτή 


Το μεσημέρι πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε διευκρινιστική του δήλωση ανέφερε τα εξής: «Ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοπροσδιορίζομαι από αυτήν την ιδιότητά μου και μόνο. Για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους».



Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η σημερινή παραδοχή του Βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989,  ότι “ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία”, ότι ο ίδιος “αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο”, ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν “εξέγερση και επανάσταση” και ότι η αναρχία “είναι η άμεση δημοκρατία”  και ο αναρχικός “άμεσος δημοκράτης” εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα.

Ο Σύριζα -και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας-  οφείλει άμεσα να απαντήσει:

1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω Βουλευτής.
2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του Βουλευτή του ότι η “αναρχία είναι η άμεση Δημοκρατία”.
3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι “το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό”.
4ον: Εάν και οι υπόλοιποι Βουλευτές του Σύριζα αυτοπροσδιορίζονται στον Αναρχικό Χώρο. 
5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων Βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε Βουλευτής διατηρεί σπίτι του “τον τσελεμεντέ του αναρχικού”.
6ον: Εάν για τον ΣΥΡΙΖΑ η πυρπόληση της Αθήνας το 2008 ήταν “επανάσταση και εξέγερση”.

Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα,  ως “χαφιεδίστικη την ανακοίνωση της Ν.Δ.” για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.

Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει απλώς τους “κουκουλοφόρους”, αλλά  αυτοπροσδιορίζεται ως “κουκουλοφόρος”.

Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει…Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!».



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.