Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ



Ένα βήμα πίσω σχετικά με την κοινή δήλωση με την ΕΝΠΕ στην οποία ζητούνταν ούτε λίγο ούτε πολύ να περικοπούν οι ΚΑΠ (δηλαδή, και πόροι οι οποίοι αφορούν τις κοινωνικές δομές των δήμων, δηλαδή τους πολίτες) για να μην κοπούν οι μισθοί τωναιρετών*, κάνει η ΚΕΔΕ μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινή δήλωση των συνδικαλιστικών οργάνων δημάρχων και περιφερειαρχών ουδέποτε αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ενώ με σημερινή της νέα, διευκρινιστική, ανακοίνωση η ΚΕΔΕ ΔΕΝ κάνει καμία αναφορά στους μισθούς των αιρετών.
Αντιθέτως, κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «συνεχιζόμενη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»  και για «αποδιάρθρωση της λειτουργίας των δήμων και ιδιαίτερα των κοινωνικοπρονοιακών δομών και των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα», ζητώντας  «την απόσυρση των διατάξεων που καταρρακώνουν το θεσμό».
Καμία αναφορά και από πρόεδρο ΕΝΠΕ
Να σημειωθεί πως όπισθεν ολοταχώς, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε και μετά την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για το θέμα των αντιμισθιών, έκανε και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος -σε δήλωσή του- επίσης δεν αναφέρεται στην «ταμπακιέρα», δηλαδή τη μείωση των ΚΑΠ έναντι της μείωσης των αντιμισθιών των αιρετών.
Μιλά για «αποδόμηση των περιφερειακών συμβουλίων μέσω της κατάργησης των ελάχιστων εξόδων παράστασης των συμβούλων», για «χωρίς σχέδιο αποψίλωση των υπηρεσιών από προσωπικό» και για «επιλεκτική κατάργηση μόνο για τους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού των συμβούλων των αιρετών και των δημοσιογράφων» που δεν μπορεί να είναι μέρος μιας οικονομικής πολιτικής εξόδου από την κρίση.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.