Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα όσο είναι καιρός. Πριν σαπίσουμε και γίνουμε ίδιοι με τους προηγούμενους.


Οκτώβριος 2010. Οι Δωριείς μέσα από την κάλπη στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα καταδικάζοντας το σάπιο κατεστημένο και δίνοντας την δυνατότητα σε έναν νέο άνθρωπο, τον Γιώργο Καπεντζώνη, να πάει  τον τόπο μπροστά.
Ο κόσμος είχε χορτάσει από το δούλεμα των επιτήδειων που εναλλάσσονταν στην εξουσία με την κομπογιαννίτικη  μικροπολιτική  και άφησε στην πάντα τις επιδιώξεις των κομμάτων  και έκανε για μια φορά αυτό που θεωρούσε σωστό. Μίλησε η καρδιά του και έδωσε την εντολή στον Γιώργο Καπεντζώνη να γκρεμίσει το σάπιο κατεστημένο το οποίο στηριζόταν σε πελατειακές σχέσεις  και να χτίσει κάτι καινούργιο.
Φυσικό ήταν στο πρώτο χρονικό διάστημα να γίνουν και  κάποια λάθη. Πιστεύω όμως όχι ηθελημένα  Ακόμη και κάποιες  δεσμεύσεις απέναντι σε κάποιους  θεμιτές αρκεί να μην έρχονται αντιμέτωπες με την βασική εντολή του λαού. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Κλείνοντας λοιπόν την πρώτη διετία στην εξουσία θεωρούμε σωστό να επανεξεταστεί η μέχρι σήμερα πορεία της Δημοτικής παράταξης  «Δωρίδα για όλους» και να διδαχθούμε από τα λάθη μας. 
Καθώς ξέρουμε όλοι μας η κοινωνία περνά κρίση. Ο κόσμος είναι τρελαμένος. Δεν κάθεται να σκεφθεί τί, πώς και γιατί. Κρίνει αυτόν που ασκεί την εξουσία και δεν συγχωρεί αυτόν που τον εκμεταλλεύθηκε  και όπως είδαμε και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές τιμωρεί πολύ άσχημα.  Έτσι λοιπόν σ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που μένει η Δημοτική αρχή πρέπει να υλοποιήσει την εντολή του λαού.
Ένας από τις βασικότερες προϋποθέσεις για να πετύχουμε τον στόχο είναι η επιλογή κατάλληλων προσώπων που θα πλαισιώσουν τον Δήμαρχο σε αυτήν την μάχη.  Πρέπει οι Αντιδήμαρχοι που θα είναι η αιχμή του δόρατος την νέα διετία  να είναι άτομα ηθικά, άφθαρτα και με όρεξη και μεράκι για να υλοποιήσουν την βασική υπόσχεση απέναντι στον λαό. Όχι καριερίστες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Άνθρωποι χωρίς προσωπικές επιδιώξεις  που προτάσσουν το εμείς όχι το εγώ. Να μην είναι προϊόν συνδιαλλαγής. Χωρίς παρελθόν. Δεν υπάρχει η κολυμπήθρα του Σηλωάμ. Η κοινωνία μας είναι μικρή και έχει μνήμη.
Η αιχμή του δόρατος δεν μπορεί να είναι κέρινη. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν όρεξη και ενστερνίζονται τις βασικές αρχές της παράταξης να αναλάβουν ενεργό ρόλο γιά να αναστρέψουμε το κλίμα και να πετύχουμε να γκρεμίσουμε το σάπιο κατεστημένο, γιατί έχει πολλά πρόσωπα και μεταλλάσσεται.  Και όπως λέει και ο κόσμος ένα «πλοκάμι» του έχει εισχωρήσει στην Δημοτική παράταξη και κάνει το παιχνίδι του με τους ανθρώπους του που εξακολουθούν να είναι σε καίρια πόστα . 
Τώρα όσο είναι καιρός. Πριν σαπίσουμε και γίνουμε ίδιοι με τους προηγούμενους. Και με συγχωρείτε που μιλάω στον πληθυντικό αλλά θεωρώ τον εαυτό μου σαν απλό ψηφοφόρο συνυπεύθυνο γιά την αποτυχία.
Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία
ΔιΑυγής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.